Legfrissebb hírek
Látogatás a könyvtárban
Tovább...
Nőnapi köszöntések
Tovább...
 
Közösségi média
2018 január - Magdaléneum, Ökumené

2018 január - Magdaléneum, Ökumené

Közös torna, alkotás, finomságok – Találkozás a Magdaléneummal

Az új esztendőben is szeretnénk folytatni a hagyományokat, így nagy izgalommal és szeretettel vártuk a Magdaléneum gondozottjait és kísérőit január 29-én egy közösen eltöltött  délelőttre. A napot egy frissítő tornával kezdtük intézményünk felújított tornatermében, majd kreatív műhelyfoglalkozásra került sor, ahol mindenki megismerkedhetett a papírmozaik ragasztás rejtelmeivel. Természetesen a jutalom sem maradhatott el, mindenkit lázba hozott a forró cappuccino illata és a hozzá kínált csokis parány. A baráti kapcsolatok mélyülését célzó találkozásokat mindig sokáig emlegetik az ellátottak, és jó látni, hogy újabb barátságok is kialakulnak a már meglévők ápolása mellett. Készülünk a februári találkozásra.

Ökumenikus Imahét a Kertvárosban

2018. január 21-28 között került megrendezésre gyülekezetünk körzetében az Ökumenikus Imahét a Krisztushívők egységéért. Intézményünk gondozottjai közül is eljutottak néhányan egy alkalomra. Dr. Obbágy László görögkatolikus pap igehirdetését hallgathattuk meg, aki kihangsúlyozta, hogy húsvéti lélegzetvétellel kell élnünk, hiszen Jézus az, aki fölszabadít, Krisztusban nyerhetünk új életet. Ő cselekszik, és ezt a lényeget kell megragadni, Ő a szabadító, nélküle rabok vagyunk. A rablánc átalakulhat egy megtartó erővé, ha a húsvét láncává válik az életünkben.

Együtt erősek lehetünk, végig kísérhetjük, segíthetjük egymást földi utunkon. Erre tanít az alkalom befejező éneke is, mely az Evangélikus Énekeskönyv 472. éneke:

1.A másik ember más, mint én, Akárhol él a föld színén. És mégis ember mindahány - A levél mind levél a fán.

2. Egyetlen fának lombjai: Össze kell nékünk tartani! Táplál egy hű, közös gyökér, Ereje ághegyig fölér.

3. Tudod jól, Krisztus Jézus az, Akiből támad szép tavasz. Egy Lélek zúg át sok szíven, Eggyé tesz s nem egyszínűen!

4. Ha Krisztus Lelke egyesít, Bontsuk ki bátran színeit! De minden szín dicsérje őt Vonzón a nagy világ előtt!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu