Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Fejlesztő Foglalkoztatás intézményünkben

Fejlesztő Foglalkoztatás intézményünkben

Intézményünkben egy sikeres pályázatnak köszönhetően 2017. április 1-től az Élim történetében egyedülállónak mondható új irány vette kezdetét. A gondozottak közül 4 fő vehet részt fejlesztő foglalkoztatásban. 3 fő a levendulaültetvény gondozásával, szüretelésével, az aromanövény szárításával és illattasakba töltésével foglalkozik, míg 1 fő mosodai kisegítő feladatokat lát el.

A bentlakók életében hatalmas változás ez, hiszen felelősségteljes feladatokat végezhetnek nap mint nap, de mégsem megerőltető, hiszen eddig is kivették részüket ezekből a teendőkből.

A különbség csak annyi, hogy most irányítottan és célzottan mindig egy munkafolyamatra koncentrálnak, és a tárgyi feltételek biztosítása mellett boldogan végzik dolgukat. A munkafolyamatokat felügyelet mellett és folyamatos koordinációval látják el.

Óriási sikerélmény, pozitív visszacsatolás számukra a dicséret, hogy munkájukkal meg lehetünk elégedve. Nagy gonddal és odafigyeléssel állnak hozzá a mindennap elvégzendő feladathoz. Természetesen a gyakorlati alkalmazás mellett elméleti felkészülést, helyes eszközhasználatot is elsajátítanak, és láthatják munkájuk gyümölcsét.

A nyertes pályázat 2017. december 31-ig tart, és ez idő alatt pontosan megtervezett napirend alapján működik a feladatok ellátása. A hét 5 napján napi 2 illetve 4 órát töltenek „munkával”, de minden napra jut kreatív foglalkozás és pihenő idő is.

Reménységünk szerint ezzel a lehetőséggel a gondozottak is a társadalom fontos tagjainak érezhetik magukat, és learathatják munkájuk gyümölcsét, elismerésben részesülhetnek. 

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu