Legfrissebb hírek
Látogatás a könyvtárban
Tovább...
Nőnapi köszöntések
Tovább...
 
Közösségi média
Karácsonyi Szeretetszolgálat 2017

Karácsonyi Szeretetszolgálat 2017

A 2017-es évet is a várakozás jegyében zártuk. Hagyomány intézményünkben, hogy az adventi időszakban gondozottjaink ünnepi műsorral készülnek és ajándékozzák meg az őket vendégül látó szociális intézményeket és gyülekezeteket. A készülődés már októberben elkezdődött, és a fellépést mindennapos próbák előzték meg. A találkozás sorrendjében említjük meg a helyszíneket:

  • a Tokaji ápolást gondozást nyújtó intézmény
  • a Nyíregyháza- Kertváros Ágostai Hitvallású Evangélikus Gyülekezet
  • a Nyíregyháza Evangélikus Egyházközség IV. számú körzete, Rozsrétszőlő
  • az Emmaus Evangélikus Szeretetotthon
  • a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona
  • a Nagycserkeszi Evangélikus Egyházközség
  • a Joób Olivér Szeretetintézmény – Idősek nappali ellátása

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a lehetőségért, hogy műsorunkkal sokaknak örömet okozhattunk, és ellátottjaink is rengeteg emlékkel gazdagodhattak.

A szereplésekre 6 gondozott jutott el 3 segítő kíséretében. A sokak által jól ismert Panov apó történetének egyik feldolgozásával készültünk, mely történetet versekkel, énekekkel fűszereztünk meg.

Az adventi időszakot az intézményünkben 2017. december 21-én megtartott karácsonyi ünnepség és vacsora koronázta meg, melyen az ellátottakon kívül számos vendég is tiszteletét tette. Az intézményvezetői köszöntőt a gondozottak karácsonyi műsora követte, ahol természetesen nem maradhatott el a záró akkordként minden évben felcsendülő „Csendes éj” sem (csillagszórók kíséretében), ám ez alkalommal minden munkatárs csatlakozott a fellépőkhöz, kezében mécsest tartva. Intézményi lelkészünk, Kovács Erzsébet ünnepi áhítata után pedig az est fénypontja, az ajándékok átvétele, kibontása következett. Csillogó szemeket, hangos sikongatásokat, tapsot hallhattunk mindenhonnan, amikor az áhított ajándékok előkerültek a csomagokból. Az ünnepség zárásaként közösen vacsoráztak gondozottak és vendégek a feldíszített ebédlőben.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a Nyíregyházi Evangélikus Kossutl Lajos Gimnázium 10. évfolyamos hallgatóinak, hogy ismét ellátogattak intézményünkbe, és elhozták karácsonyi műsorukat az itt élőknek.

Igazán áldott alkalmakban lehetett részünk, mely segített a karácsony igazi üzenetét közelebb hozni mindannyiunk számára. 

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu