Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Nyári emlékek - 2018 augusztus

Nyári emlékek - 2018 augusztus

Mint minden évben, így az idén is programokkal színesítve telt a nyári szünidő utolsó hónapja az Élimi „lányok” életében.

Megünnepeltük a születésnaposokat, fagylalttal, üdítővel köszöntöttük őket.

A Nyali-Fali Mobil Fagyizónak köszönhetően heti rendszerességgel kóstolhatták meg a finomabbnál finomabb fagylaltkülönlegességeket az ellátottak, és eddigre már rutinszerűen tették fel a kérdést szerdánként, hogy jön-e a „fagyis bácsi”. Olyanok voltak, mint a gyermekek, akik csillogó szemmel örülnek minden apróságnak.

Augusztus 17-én tartottuk meg „Szeretet ünnep” elnevezésű alkalmunkat, mely során közös bográcsozásra került sor. Az eseményt Laborczi Géza áhítata nyitotta meg, mely keretein belül megszentelte augusztus 20-hoz kötődően a kenyeret is.

Intézményünk több ellátottja is részt vett augusztus 26-án a Bólyai téren tartott rádiós istentiszteleten, közösséget vállalva a környéken élő gyülekezeti tagokkal.

Augusztus utolsó hete sem telt el izgalmas programok nélkül. A hét nyitányaként az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 pályázat keretein belül az Emmaus Szereteteotthon ellátottjaival közösen indultak el az Élim gondozottjai egy városnéző kisvonatozásra (csi-hu-hu), mely idő alatt nemcsak a város nevezetességeit tekinthették meg, de egymással is minőségi időt tölthettek.

A hónap zárásaként augusztus 30-án a KÖSZ!2017 program keretein belül közel 40 fővel utaztunk el Debrecenbe, ahol a fogyatékkal élők a közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolás diákok segítségével és támogatásával tekinthették meg a Déri Múzeumban a Munkácsi trilógiát. A kulturális ismeretek bővítése mellett cél volt a közösség fejlesztése, a diákok érzékenyítése, a fogyatékosság felé való hozzáállás változtatásának elérése is. A kiállítások megtekintése után következhetett a közös ebéd, melyet szintén Debreceneben fogyasztottunk el az egyik Mc Donalds étteremben. Az, hogy ilyen számú fogyatékkal élőt mozdíthattunk ki egyszerre az intézményből, óriási dolog, hiszen állapotukból adódóan mindegyikük mellé segítő biztosítása szükséges.

Köszönjük a diákoknak, Molnár Lászlónak (a mobil fagylaltozó üzemeltetőjének), és természetesen minden kollégának a közreműködést a programok megvalósításában.

Eu Eu