Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
100 éve az Úr tenyerén

100 éve az Úr tenyerén

Ünnepelünk!

Születésnap van! Nem is akármilyen.

Intézményünk, az Élim Evangélikus Szeretetotthon éppen 100 esztendővel ezelőtt, 1920. május 1-én kezdte meg működését. Nagyszabású ünnepséggel készültünk erre a napra, mely sajnos a veszélyhelyzetre való tekintettel nem valósulhat most meg. De!!!!! Bepótoljuk!

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, rajzpályázatot hirdettünk ellátottjaink körében Élim 100 éves címmel, amit nagy lelkesedéssel fogadtak. A pályázat lezárult, a pályamunkák beérkeztek és megtörtént a zsűrizés is. A Támogatott Lakhatás és a bentlakás gondozottjai is leadták rajzaikat, melyek egytől egyig elnyerték tetszésünket. Nem is nagyon lehetett sorrendet felállítani, így mind a két telephelyen 1 első helyezettet díjaztunk, a többiek pedig kivétel nélkül 2. helyen végeztek, csakis a dobogó legfelső fokain.

Ez idő tájt már a vendégek fogadására készülnénk a szépen feldíszített előkertben, ünneplő ruhában, nagy gombóccal a torkunkban, hogy vajon mindent sikerült e úgy előkészíteni, hogy az mindenki tetszését elnyerje.

Kiállítást szerveztünk a kápolnában, az ellátottak ünnepi műsorral készültek, elkészítettük az ajándékokat, halomban sorakoznak az ünnepség alkalmából kiadatott könyv példányai, amit ezen a napon mutattunk volna be a nagyközönségnek.

De a jó Isten máshogy tervezett. Nem is gondoltuk egy évvel ezelőtt, hogy mindennel elkészülünk egy ilyen nagyszabású rendezvényre. Ezt a kételkedést foszlatta köddé a 2020. év Bibliaolvasó útmutató éves igéje is:

„Hiszek! Segíts hitetlenségemen!” – Márk 9,24

Ha a mennyei Atya 100 esztendőn keresztül megtartotta ezt az oázist, hogyne teremtené meg a lehetőségét a méltó megünneplésének is.

Hisszük, hogy nemsokára találkozunk!

Túrmezei Erzsébet 50 évvel ezelőtt írt soraival kívánunk mindenkinek kitartást, jó egészséget a mihamarabbi viszontlátás reményében:

„Aszályos esztendők

jöhetnek, járhatnak,

a te forrásaid

el nem apadhatnak.

Ne is apadjanak,

bőven buzogjanak:

hiszen ott fakadnak

mind a kereszt alatt!

 

Hatalmas kezével

őrizzen, segítsen,

Élim, kedves Élim,

áldjon meg az Isten!”

                        (Túrmezei Erzsébet: Születésnapi levél, 1970)

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu