Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
2019 Anyák napja

2019 Anyák napja

Május minden évben az édesanyákról, pótmamákról, az intézményben élő ellátottakkal kapcsolatban álló segítőkről, patronálókról szól. 2019. május 2. vasárnapján tartotta meg az Élim Evangélikus Szeretetotthon az Anyák napi ünnepségét, melyet, mint minden évben, az Evangélikus Bibliaolvasó Útmutató éves igéje köré építettünk fel.

„Törekedj a békességre, és kövesd azt.” Zsolt. 34,15

A foglalkoztatási paletta folyamatos bővítésének köszönhetően sokszínű, színvonalas műsorral készültek az ellátottak, mely előadást közel 2 hónapos, napi szintű próba előzött meg. Az előző évektől eltérően egy vidám, zenés-táncos résszel is kiegészült a műsor, melyet a tornafoglalkozásokon aktívan részt vevő gondozottak adtak elő.

A műsorban szerepeltek a szocioterápiás kiscsoportos foglalkozáson résztvevők, a kreatív műhelyfoglalkozás, a támogatott lakhatás, a nappali ellátás és a fejlesztő foglalkoztatás ellátottjai is.

Ünneplőbe öltözött az egész intézmény, virágdekorációk, színes szalagok, és új kerti ülőgarnitúrák várták a vendégeket.

Az ünnepség Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítatával kezdődött, melyet az ellátottak műsora követett. Sipos Ilona intézményvezető asszony ezután köszöntötte az édesanyákat, pótmamákat és minden kedves megjelent vendéget, majd megtartotta évértékelő beszámolóját, és beszélt az előttünk álló év tervekről, feladatokról is.

Az alapítók emléktáblájának megkoszorúzása után közös ebédre invitáltuk a megjelenteket, melyhez az intézmény konyhája készítette az ínycsiklandozó töltött káposztát.

Az ebéd után mindenkinek lehetősége nyílt a kápolnában lévő kiállítási vitrinekben elhelyezett ajándéktárgyak, fényképalbumok, az intézmény közel 100 éves fennállásának egyes momentumait megörökítő emléktárgyak megtekintésére, egy kellemes sétára az udvaron, kötetlen beszélgetésre és az ellátottak által fejlesztő foglalkoztatás keretében készített ajándéktárgyak megvásárlására is.

Az anyák napja nem múlhat el ajándékok nélkül, így minden kedves meghívott a műhelyben festett agyagcseréppel és levendulás illattasakkal indulhatott útnak, hogy otthon ezekre tekintve maradhasson emlékezetes ez a nap számára.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni az Élim Evangélikus Szeretetotthon minden munkatársának áldozatos munkájukért, segítségükért, hogy ez a nap feledhetetlen lehessen ellátottaknak és vendégeknek egyaránt.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu