Legfrissebb hírek
Máriapócs
Tovább...
Egészségfejlesztés
Tovább...
 
Közösségi média
3D nyomtatás a könyvtárban

3D nyomtatás a könyvtárban

Az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon Belvárosi Nappali Ellátását igénybe vevők ismételten a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtár látogatói voltak.
Ezúttal Hajnal András, a könyvtár munkatársa fogadott bennünket. A 3D nyomtatás világába kalauzolta az érdeklődőket, akik nagy izgalommal várták a bemutatót. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a témával kapcsolatos kérdések zápora árasztotta el a házigazdát. Hajnal András felkészülten és készségesen elégítette ki az érdeklődők kíváncsiságát. Többek között elmondta, hogy a 3D-s nyomtatás egy lenyűgöző technológia, amely a digitális terveket valós, háromdimenziós tárgyakká alakítja. A lehetőségek határtalanok: a játékoktól és ékszerektől kezdve a prototípusokig és akár épületekig is mindent létrehozhatnak. A 3D-nyomtatás nem csak egy technológia, hanem egy kreatív kaland, amelynek csak a képzelet szab határt!
Kezünkbe vehettük az alapanyagként használt filament tekercseket is. Akár meg is kóstolhattuk volna, hisz kukorica keményítőből készült, de erre senki sem vállalkozott.
Amikor megpillanthattuk, ahogy a nyomtató apró rétegeket rak össze, hogy létrehozza az elképzelt formát, az olyan volt, mintha egy mágikus varázslatot figyeltünk volna. Aztán, amikor a kezünkben tarthattuk az elkészült produktumot, ami egy maci volt, az érzés egyszerűen leírhatatlan volt.
Amig a gép dolgozott ellátottaink a Greenbox stúdió által kínált lehetőségeket kihasználva a világ különböző helyszíneire utazhattak, híres filmsztárokkal, filmszereplőkkel fotózkodtak. Kiválasztottuk Pataki Zita új munkatársát, a Magyar Válogatott legújabb tagját és a Beatles együttessel is sétáltunk London utcáján.
Igazi élményt nyújtott a „láthatatlanná tevő köpeny”, amit olykor -olykor a mindennapok során is szívesen használnánk.
A sok információ és érdekesség láttán – hallatán hamar elszaladt az idő. Igazi élményekkel és hálával a szívünkben indultunk haza.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu