Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Az év diakóniai munkatársa díj elnyerése

Az év diakóniai munkatársa díj elnyerése

2020. november 15. Reménység vasárnapja az egyházi esztendőben. Intézményünk képviseletében Sipos Ilona intézményvezető asszony és Tarcsi Katalin, ápolási koordinátor is részt vett a Bólyai téri Istentiszteleten, melyre meghívást kaptunk.

Az erre a vasárnapra oltár előtti felolvasásra kijelölt igeszakasz Máté 25, 31-46 meghallgatása közben rögtön eszünkbe juthatott a tavaszi pandémiás időszak, és az intézmény munkatársainak munkája, helytállása:

“Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.  …Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.”

A Magyarországi Evangélikus Egyház, mint az Élim Evangélikus Szeretetotthon fenntartója képviseletében az ünnepi istentiszteleten Kelemen Anna Gyöngy, a Diakóniai Osztály vezetője, és Gregersen-Labossa György, a Diakóniai Bizottság elnöke képviseltette magát, hogy megköszönjék és díjazzák a hagyományosan minden év szeptember 25-én (Sztehlo Gábor születésnapján) tartandó Diakónia Napja alkalmából az év diakóniai munkatársát, önkéntesét és szponzorát. Különleges volt az alkalom, mert a díjakat “házhoz hozták”.

Régiónként jelölnek az intézmények, gyülekezetek a díjra arra érdemesnek ítélt személyeket. Idén az a megtiszteltetés ért benünket, hogy 2 díj is Nyíregyházára került a régióból.

Külön öröm számunkra, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthon 15 fős gondozói munkacsoportja is megkapta idén az év diakóniai munkatársa elismerést, melyre eddig nem volt példa, hogy nem egy személy, hanem egy munkacsoport is megkapja.

A tavaszi COVID-19 hullám idején önkéntes karantént vállaló munkatársak beköltöztek az intézménybe, és 2 hetes turnusokban váltották egymást. Ezért az önfeláldozó munkáért, az intézményben élő ellátottak előtérbe helyezéséért vehette át az elismerést Tarcsi Katalin, intézménünk ápolási koordinátora a munkacsoport nevében vasárnap.

Az év diakóniai munkatársa díjban részesült továbbá Meggyesi Katalin, a Joób Olivér Szeretetintézmény Házi segítségnyújtásának vezető gondozója, a Nyíregyháza-Kertvárosi gyülekezet aktív tagja is. Ezúton gratulálunk neki is az elismeréshez, továbi sok sikert kívánunk számára.

Ezúton is köszönjük az elismerést, munkánkat elhivatottan, az ellátottak érdekeit szem előtt tartva igyekszünk folytatni a továbbiakban is!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu