Legfrissebb hírek
Sokszínű foglalkozások
Tovább...
Diakónia napja 2024
Tovább...
 
Közösségi média
Diakónia napja 2024

Diakónia napja 2024

A Magyarországi Evangélikus Egyház számára a Diakóna napja a diakóniai szolgálat ünnepe.

Mint minden évben, így idén is szeptember 25-én, Sztehlo Gábor születésnapján került megrendezésre az alkalom a diakóniában dolgozó munkatársakkal, önkéntesekkel és a ránk bízottakkal együtt. A középpontban a közös hálaadás állt az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért. Az Élim 8 fővel képviseltette magát ezen a felemelő rendezvényen.

11 órakor ünnepi úrvacsorás istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség, amelyen az igehirdetés szolgálatát Kondor Péter püspök úr végezte. Az istentisztelet keretében az úrvacsora után került sor az év diakóniai munkatársa, az év szponzora és az év önkéntese díjak átadására.

Idén az Élim Evangélikus Szeretetotthon az év diakóniai munkatársa díj esetében volt érintett. Intézményünk vezetője, Sipos Ilona vehette át az elismerést az elmúlt években elért fejlesztési eredményeiért, elkötelezett munkájáért. A nevezés titokban történt, így meglepetésként érte a jelölés.

A díjátadó után a Deák téri Evangélikus templom ajtajai kitárultak, és a téren álló Sztehlo Gábor szobránál a koszorúzást követően együtt énekelte a gyülekezet az Ó terjeszd ki Jézusom… kezdetű éneket.

Az alkalom zárásaként állófogadáson vehettünk részt a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Gyülekezetének udvarán.

Hálásan köszönjük a részvételi lehetőséget.

Szívből gratulálunk intézményünk vezetőjének az elismeréshez! További sok sikert, eredményes munkát kívánunk számára!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu