Legfrissebb hírek
Máriapócs
Tovább...
Egészségfejlesztés
Tovább...
 
Közösségi média
Dr. Endreffy Ildikó II. Emléknap

Dr. Endreffy Ildikó II. Emléknap

2024. április 6-án, szombaton került megrendezésre a Most élsz Egyesület szervezésében a Dr. Endreffy Ildikó II. Emléknap családi séta és jótékonysági futás rendezvény Nyíregyházán az erdei tornapályán. Az Élim Evangélikus Szeretetotthon is képviseltette magát az alkalmon, ahol az autizmussal élőkre és családjaikra helyeződött a hangsúly, így kék színbe öltözött a környék.

A rendezvény regisztrációhoz kötött volt, azonban a helyszínen is elfogadtak még jelentkezéseket mind a futásra, mind a sétára. A befolyó összeget az egyesület intézményünknek ajánlotta fel, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon Fogyatékos személyek otthona telephelyén és több Támogatott lakhatásában is élnek autista ellátottak, akik szükségleteinek kielégítéséről igyekszünk maradéktalanul gondoskodni.

Az egyéni igények figyelembevételével tervezzük fejlesztésüket és a foglalkozásokat. Különböző módszerek rendszeres alkalmazásával kommunikatív képességeik és kognitív funkciójuk is fejleszthető, pozitív eredményeket érünk el. A különböző fejlesztő játékoknak köszönhetően a nem beszélő autista személyek is ki tudják fejezni szükségeiket, igényeiket képi eszköztár használatával. A gondolkodás fejlesztésére alkalmas okosdoboz készleteknek köszönhetően pedig testséma ismeretük, vizuális észlelésük is erősödik.

A rendezvényt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere nyitotta meg. A köszöntőt követően az Élimet is volt lehetőség röviden bemutatni, a szolgáltatásokat ismertetni.

A délelőtti programon több lakónk is részt vett, akik teljesítették a sétát a munkavállalóinkkal együtt.

Az esemény zárásaként tombolasorsolás következett, melyen értékes nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között.

Köszönjük a lehetőséget a részvételre, az intézmény bemutatására és mindenek fölött hálásak vagyunk a támogatásért!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu