Legfrissebb hírek
Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás
Tovább...
Jót kívánunk ma neked ...
Tovább...
 
Közösségi média
Élimi Csendesnapok februárban

Élimi Csendesnapok februárban

Február hónap eleje minden évben a lelki feltöltődésről szól mind a munkavállalók, mind az ellátottak esetében. Idén sem volt ez másképp, bár a COVID-19 okozta pandémiás helyzet kicsit felülírta a tervezett programokat.

Mindkét csendesnapot Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony tartotta meg, mivel külső előadó meghívása nem lehetséges egyelőre. A modern technika segítségével mégis vendég érkezett a munkatársakhoz Sándor Frigyes, miskolci evangélikus lelkész személyében. A koronavírus kapcsán kezdett biblikus sorozatának egy részét is megtekinthették a jelenlévők.

Az Élimi csendesnap témája a Bibliaolvasó Útmutató 2021. évre kijelölt igéje köré épült:

„Jézus Krisztus mondja: Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!” – Lukács 6,36

Noé és az Irgalmas samaritánus történetén keresztül vizsgálhattuk meg az irgalmasság jelentését, jelentőségét, szerepét, és persze elgondolkozhattunk rajta, hogy a mi életünkben miként jelenik meg és milyen szerepet játszik.

Nagyon sajnáljuk, hogy testvérintézményeink lakói személyesen nem lehettek közöttünk, azonban a csendesnap bibliamagyarázó részét kérés esetén eljuttatjuk felvételen az intézményekhez, hogy egy kicsit részeseinek érezhessék magukat együttlétünknek.

A Csendesnap nem érhetett véget a lányok részére játékok nélkül, mely nagy örömet okozott számukra. A jól megérdemelt ajándékkal hagyta el mindenki intézményünk kápolnáját.

Bízunk benne, hogy legközelebb már újra szélesebb körben hallhatjuk Isten igéjét.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu