Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Élmények a karantén után

Élmények a karantén után

A veszélyhelyzet feloldását követően újra lehetősége nyílt az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás és a Nappali Ellátás ellátottjainak, hogy kimozduljanak, programokon vegyenek részt.

A szabadidő hasznos eltöltése céljából szalonnasütést szerveztek, melyen a szükséges előkészületeket is ők tették meg. Tűzrakó helyet készítettek, tüzet gyújtottak és természetesen mindenki magának készíthette el uzsonnáját. Jó hangulatban, felszabadultan tölthették a délutánt.

Kulturális ismeretek bővítése céljából a Sóstói Múzeumfaluban tettek látogatást, ahol megismerkedhettek régi szokásokkal, betekintést nyerhettek a régi idők életébe. Megnézték a portákat, különböző mesterségekkel ismerkedtek.

Mivel fontosnak tartjuk, hogy az ellátottak tisztában legyenek jogaikkal, kötelezettségeikkel, a jó és a rossz között tudjanak különbséget tenni, így Gurbán Csaba rendőrszázados úr előadást tartott számukra az áldozattá válás megelőzéséről, illetve különböző bűncselekmények (lopás, csalás, garázdaság) elkövetésének következményeiről, büntetéséről. Elmagyarázta, hogy bármilyen probléma esetén mi a helyes viselkedés, milyen magatartást kell tanúsítani, kitől kell először segítséget kérni. Mire kell odafigyelni tömegközlekedési eszközön való utazáskor, bevásárlások alkalmával. Felhívta a figyelmet a mobil telefonok lopására, azok azonosító számának ellenőrzési lehetőségeire.

Meghívást is kaptak a fiatalok, így következő alkalommal a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Stadion utcai épületét tekinthetik meg időpont egyeztetés után.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu