Legfrissebb hírek
Egészségfejlesztés 2.
Tovább...
Máriapócs
Tovább...
 
Közösségi média
Fejlesztő játékok adományba

Fejlesztő játékok adományba

A nyíregyházi Rotary Club jóvoltából a 2023-as District Grand pályázat egyik nyertes intézményeként ápoló-gondozó otthonunk fejlesztő játékokkal gazdagodott 280.000 Ft értékben.

A Rotary célja: segítőkészség a mindennapi életben (Service Above Self)

A klub 2022-ben keresett meg bennünket, hogy szeretnének pályázatot benyújtani, mellyel a hátrányos helyzetben élőket, fogyatékos személyeket szeretnének támogatni, számukra a fejlesztés szélesebb lehetőségét biztosítani.

Intézményünkben 50 fő súlyos- halmozottan sérült ellátott él, akik foglalkoztatását napi szinten a mentálhigiénés csoport tagjai biztosítják heti beosztás szerint. 8 fős autista részleggel rendelkezünk, akik számára specifikus fejlesztő eszközökre van szükség. A Rotary Club támogatásának köszönhetően többek között PEC kommunikációs könyv és hozzá kapcsolódó napirendi kártyák, beszédfejlődést elősegítő könyv szókártyákkal, és az Okoskocka 3 fejlesztő doboza (akusztikus észlelés, testséma, vizuális észlelés) került beszerzésre. Az adományt az Élim Evangélikus Szeretetotthon már át is vehette, így megkezdhetjük az új típusú foglalkozások szervezését, mellyel bízunk benne, hogy pozitív eredményeket tudunk majd elérni, segítve a minél nagyobb fokú önálló életvitelt az ellátottjaink számára.

Ezúton is köszönjük a nyíregyházi Rotary Clubnak, hogy intézményünket és ezzel együtt a ránk bízott fogyatékkal élő személyeket is támogatták!

 

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu