Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Interaktív tábla - Az első hónapok tapasztalatai

Interaktív tábla - Az első hónapok tapasztalatai

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Központ és a Belügyminisztérium által támogatott Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2022 projekt keretein belül az Élim Evangélikus Szeretetotthon FOF2022-C-2623 azonosítószámú pályázatában résztvevő munkatársak már 3. hónapja tartják a foglalkozásokat tematikusan felépített témakörökben az intézmény különböző ellátottjai számára.

Az érdeklődés folyamatos, a figyelem hosszú távon felkelthető és fenntartható, várják a lehetőséget a tanulásra, játékra mind az ápoló-gondozó otthon, mind a nappali ellátás ellátottjai.

A fejlődés már a második alkalommal is látható volt, azóta pedig töretlen. A merev izomzattal rendelkező, nagy- és finommotoros mozgásokat csak nehezen végrehajtani képes lakók is nyúlnak a tábla irányába, emelik kezüket, fejüket célzottan fordítják az egyes feladatoknál általuk helyes válasznak tekintett kép irányába.

Rajzolással testséma fejlesztése sikeresen megvalósult, kezdetleges firkálásból emberi fej vagy éppen egész test formálódott a foglalkozás végére.

Az évszakok, emberi test témaköröket március hónapban az állatok világa követi, melyhez már újonnan vásárolt szoftverek is segítségünkre álltak, hogy az állatok hangjaival, élőhelyeikkel, sajátosságaikkal ismerkedjenek a súlyos- halmozottan sérültek.

Bízunk a további fejlődésben, a program továbbfejlesztésében.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu