Legfrissebb hírek
Teaház program - Szerzetesek
Tovább...
Itt a farsang, áll a bál...
Tovább...
 
Közösségi média
Karácsony 2018

Karácsony 2018

Adventi készülődés, karácsony az Élimben

A 2018-as évet is a várakozás jegyében zártuk. Hagyomány intézményünkben, hogy az adventi időszakban gondozottjaink ünnepi műsorral készülnek és ellátogatnak evangélikus és református szociális intézményekbe és gyülekezetekbe. A készülődés már októberben elkezdődött, és a fellépést mindennapos próbák előzték meg. Idei évben is eljutottak a Tokaji ápolást gondozást nyújtó intézménybe, a Nyíregyháza- Kertváros Ágostai Hitvallású Evangélikus Gyülekezetbe, a Nyíregyháza Evangélikus Egyházközség IV. számú körzetébe, Rozsrétszőlőbe, az Emmaus Evangélikus Szeretetotthonba, a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló- Gondozó Otthonába, a Nagycserkeszi Evangélikus Egyházközségbe és a Joób Olivér Szeretetintézmény – Idősek nappali ellátásához.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a lehetőségért, hogy műsorunkkal sokaknak örömet okozhattunk, és ellátottjaink is rengeteg emlékkel gazdagodhattak.

A szereplésekre 5 gondozott jutott el 3 segítő kíséretében. A sokak által jól ismert Betlehemi királyok című előadással készültünk, mely történetet versekkel, énekekkel fűszereztünk meg.

Az adventi időszakot az intézményünkben 2018. december 20-án megtartott karácsonyi ünnepség és vacsora koronázta meg, melyen az ellátottakon kívül számos vendég is tiszteletét tette. Az intézményvezetői köszöntőt a gondozottak karácsonyi műsora követte, ahol természetesen nem maradhatott el a záró akkordként minden évben felcsendülő „Csendes éj” sem (csillagszórók kíséretében), és immár 2. alkalommal minden munkatárs csatlakozott a fellépőkhöz, kezében mécsest tartva. Intézményi lelkészünk, Kovács Erzsébet ünnepi áhítata után pedig az est fénypontja, az ajándékok átvétele, kibontása következett. Csillogó szemeket, hangos sikongatásokat, tapsot hallhattunk mindenhonnan, amikor az áhított ajándékok előkerültek a csomagokból. Az ünnepség zárásaként közösen vacsoráztak gondozottak és vendégek a feldíszített ebédlőben.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium 10. évfolyamos hallgatóinak, hogy ismét ellátogattak intézményünkbe, és elhozták karácsonyi műsorukat az itt élőknek.

Külön köszönet a Kodály Zoltán Általános Iskola 2-3. évfolyamos diákjainak, akik első alkalommal jöttek hozzánk, és csengő hangjukkal betöltötték az egész kápolnát. melegséget csaltak mindenki szívébe műsorukkal.

Igazán áldott alkalmakban lehetett részünk, mely segített a karácsony igazi üzenetét közelebb hozni mindannyiunk számára. 

Kapcsolódó galériák:

Eu