Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Kirándulás Pusztafalun

Kirándulás Pusztafalun

Kirándulásunkat a Zempléni-hegység közepén, a Hegyköz gyöngyszeménél, Kőkapunál kezdtük. Ahol a múlt és a jelen egyszerre találkozik, ahol egy kisvonat halad el kastély alatt, és ahol hiába nyomkodja bárki is a mobiltelefonját. Magyarország legrégebben működő erdei kisvonatáról nézhettük meg a gyönyörű, és békés tájat. „A csodálatos völgyben haladva lélegzetelállító látvány tárult a szemünk elé. Megnéztük a vadászkastélyt, a mellette húzódó tónál megpihenve, elolvastuk Kőkapu és a kastély történetét. Majd az ásványkiállítás felé vezetett utunk. Itt a fiatalok ajándékokat vásároltak maguknak és szüleiknek. Mielőtt a kisvasútra felszálltunk, mindenki jégkrémmel, hűsítette magát a fák árnyékában.
A szállásunk egy 5 hektáros kertben volt, ahol a szabadidős tevékenységek száma szinte határtalan. A tábor területén keresztülfolyik egy kis hegyi patak, azon fahidak ívelnek át, s vize a kert hátsó részében egy hangulatos kis tó vizét tartja folyamatosan frissen. Ez a kis patak csendes csobogásával, frissességével, romantikájával mindannyiunk szívét rabul ejtette. Ez volt Pusztafalu. Megérkezésünk után felfrissítettük magunkat, és elkezdődött a vacsora. Ezt követték az esti csocsozások, beszélgetések, és különböző játékok.
Reggel indultunk a Fűzérradványon található Károlyi-kastélyhoz. Ezt a történelmi kertet nem véletlenül tartják az egyik legszebbnek Magyarországon. Egy csaknem 90 hektáros park, amely gyönyör virágokkal, több száz éves platán fákkal, halastavakkal tárult a szemünk elé.
Ebédünket itt megpihenve fogyasztottuk el, miközben hallgattuk a madarak csicsergését a nagy fák ágairól.
Utunk végén Tokajban álltunk meg egy hűsítő fagylaltozásra, élénkítő kávézásra.
Minden fiatal élvezte a 2 nap minden pillanatát, a kimerítő meleg ellenére is.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu