Legfrissebb hírek
Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás
Tovább...
Jót kívánunk ma neked ...
Tovább...
 
Közösségi média
Költészet Napja

Költészet Napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben sok helyen irodalmi programokkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

2022-ben az Élim Evangélikus Szeretetotthon összekapcsolta ezt a szép eseményt a 110 éve született Túrmezei Erzsébet emlékévével, és ez alapján szervezte meg a megemlékezést.

Minden jelenlévő megtekinthette a „Fény előttem, fény utánam…” című életrajzi beszámolót, melyben maga Túrmezei Erzsébet beszél életéről, hitéről.

PPT-s kiselőadáson keresztül is betekintést nyerhettek életútjába, mely természetesen képekkel illusztrálva segítette a könnyebb megértést az Élim lakói számára.

Megismerkedhettek verses köteteivel, versei közül intézményünk ellátottjai olvastak fel. Elhangzott többek között „A kegyelem ege alatt…”, a „Lábnyomok” vagy a „Pótvizsga szeretetből” című költeménye is.

Élete Istentől áldott élet volt, minden mozdulatán visszatükröződött a belőle áradó szeretet. Intézményünknek abban a szerencsében is része volt, hogy még életében több alkalommal is ellátogatott hozzánk, vendégkönyvünkbe is írt pár szeretetteljes sort.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu