Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás

Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon, Kertvárosi Nappali Ellátást igénybe vevőkkel a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba látogattunk el ismét, hogy tájékozódjunk.
Fejlődő világunk mérföldköve, legjobban fejlődő iparága a 3D nyomtatás, egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak. A 3D nyomtató digitális modellekből háromdimenziós tárgyak alkotására képes eszköz, vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat. Ma már házak építésére is alkalmas. Chuck Hull szabadalma 1987-ben kelt el.
A könyvtárban található egy nyomtató, melyet működés közben megtekintettek a lakóink. A tervezéstől a nyomtatási folyamaton végig haladva a végtermékig mindent láthattunk. Különböző színű filament tekercsek állnak rendelkezésre, melyekből készülnek a termékek. A gép felmelegszik, majd kezdi a nyomtatást a befűzött anyagból. Ezúttal egy fehér kismackó készült.
Ezen kívül, a könyvtár Greenbox stúdiójában, a filmek forgatásánál is használt zöld hátteret próbáltuk ki. A legendás Beatles együttes lemezborítóján látható háttér és időjárás jelentésnél használt háttér is visszaköszön a fotókon.
Hálásan köszönjük, hogy ilyen fantasztikus ismeretekre tehettünk szert a könyvtár jóvoltából.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu