Legfrissebb hírek
Kirándulás ismét??? Igen!
Tovább...
Állatkertben jártunk ismét!
Tovább...
 
Közösségi média
Lovaglási lehetőség fogyatékkal élőknek

Lovaglási lehetőség fogyatékkal élőknek

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon Fogyatékos Személyek Otthona és Agapé Támogatott Lakhatás lakói számára adódott lehetőség a Most élsz Egyesület támogatásával, hogy heti rendszerességgel vegyenek részt kiscsoportos állatasszisztált terápiás foglalkozásokon Nyíregyházán a Fedeles Lovardában tapasztalt szakember mellett.

Az ellátottak a kezdeti félénkséget legyőzve már a második alkalommal sokkal bátrabban közeledtek az állatokhoz, és a simogatás, a vezető száron sétáltatás mellett sikerült a nyeregbe is felülni néhányuknak.

Bízunk benne, hogy a fokozatosság elvének figyelembe-vételével az élmények mellett a lakók fejlesztése is megvalósulhat.

Köztudott, hogy az állatokkal végzett terápiák pozitív hatással vannak az emberre.

A lovasterápia eredményezheti a mozgás érzékelés javulását, a testséma és testtudat fejlődését, egyensúly és mozgás koordináció javulását. Általa a mozgás összerendeződik. A mozgás fejlesztése mellett természetesen szociális, pedagógiai, gyógypedagógiai és pszichológiai szempontból vizsgálva is komplex fejlődés valósulhat meg.

Szeretnénk megköszönni a Most élsz Egyesületnek, hogy intézményünk ellátottjaira gondoltak, és velünk valósítják meg a pályázati forrásból finanszírozott foglalkozássorozatot.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu