Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Március-Áprilisi híreink

Március-Áprilisi híreink

A mögöttünk álló hónapok sem teltek unalmasan az Élim Evangélikus Szeretetotthon életében. Március hónapot finomabbnál finomabb ételek elkészítésével kezdték a gondozottak, ahol a munkafolyamatok minden fázisában aktívan kivették részüket. Készítettek együtt pudingot, sajtostallért és mogyorókrémes- tejszínhabos gofrit is sütöttek. A háztartástani ismeretek bővítése mellett remek alkalmak nyíltak a kötetlen beszélgetésekre, éneklésre, és persze az elkészített finomságok elfogyasztására is.

Március 10-én 5 fő ellátott és 1 fő kísérő látogatott már hagyományszerűen a Bólyai téri Istentiszteletre, ahol a rendhagyó Családi Istentiszteleti alkalmon vettek részt. A kiscsoportos beszélgetések, énekkari próbák között mindenki megtalálta a számára kedvezőt, és ezzel minőségi időt tölthettek együtt a gyülekezet tagjaival.

Március 26-27-én intézményünk 9 munkatársa vehetett részt a „Keresztény házban dolgozom” elnevezésű továbbképzésen az Emmaus Evangélikus Szeretetotthon munkatársaival közösen. Mindenki feltöltődve térhetett vissza a hétköznapokba, gazdagodva lelkileg és tudásban egyaránt.

Április eleje a húsvéti várakozással, készülődéssel telt. A programok között szerepelt ismét a Bólyai téri Családi Istentisztelet, illetve az EFOP 1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül megrendezett Teaház programra invitáltuk a környező fogyatékos intézményeket és az Emmaus Evangélikus Szeretetotthon ellátottjait. Volt előadás a húsvét kialakulásáról, a húsvéti hagyományokról, majd a nagy lelkesedésre tekintettel Tojáskereső játékot szerveztünk. A nap befejezéseképp közös kreatív tevékenységre invitáltuk a vendégeket, akik betekintést nyerhettek a műhelymunkába, és kipróbálhatták magukat is ezen a területen. A saját készítésű hűtőmágnesekből és tojásfa dekorációkból mindenki kapott emlékbe is.

A gofrisütés nagy sikerére való tekintettel megismételtük a programot. Mondanunk sem kell, hogy az egész intézményben érezhettük az ínycsiklandó illatokat, és pillanatok alatt elfogyott a közösen készített tízórai.

Április 24-én az EFOP 1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül megrendezett Szeretetklub alkalmunk vendégelőadója Bálintné Kiss Beáta volt, aki „Utazzunk Afrikába – 18 év misszióban” címmel tartott vetített képes előadást a megjelent vendégeknek. Az előadás idejére a vállalkozó szelleműek egy kicsit afrikaiakká válhattak a felpróbálható helyi népviseleteknek köszönhetően. Mindenki ámulattal figyelte az előadást, közösen énekeltek, és a felmerülő kérdésekre is választ kaphattak. Ezúton is köszönjük Bálintné Kiss Beátának, hogy elfogadta meghívásunkat, és bízunk benne, hogy sokszor hallhatunk még az általuk elkezdett és végzett munka eredményeiről. Isten gazdag áldását kívánjuk ő és családja életére.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” c. kiemelt projektjének köszönhetően logopédiai fejlesztésen vehet részt 6 fő ellátott, akiknek heti rendszerességgel tart foglalkozást térítésmentesen egy szakember. Óriási segítség ez az ellátottaknak és a munkavállalóknak egyaránt, ha sikerül megkönnyíteni a kommunikációjukat.

Mint minden évben, így idén is ezek a hónapok az Anyák napi ünnepségre való készülődéssel, próbákkal telnek, amit az intézmény lakói nagyon élveznek és izgatottan várják, hogy előadhassák műsorukat. Az Anyák napi ünnepség részleteiről a megrendezést követően beszámolunk.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu