Legfrissebb hírek
Sokszínű foglalkozások
Tovább...
Diakónia napja 2024
Tovább...
 
Közösségi média
Sokszínű foglalkozások

Sokszínű foglalkozások

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon lakói számára igyekszünk színesíteni a mindennapokat, és a napi, illetve heti rendszerességgel tartott foglalkozásokat. Egy kis extra élményt csempészünk a programokba azzal, hogy figyelemmel kísérjük az aktuális világnapokat, ünnepeket.

Az elmúlt pár napban 3 ilyen délutáni kikapcsolódás is megvalósult. Közösen ünnepelhettük a kávé világnapját, ahol az interaktív tábla segítségével mindenki megismerkedhetett a kávé történetével, rajzolt bögrét színezhettek, illetve a résztvevők elkészíthettek egy-egy csésze, a rossz időben is jól eső gőzölgő cappucinót saját maguknak.

A népmese napja alkalmából az egész nap tematikusan épült fel. Már a délelőtti foglalkozások alkalmával is meséket hallhattak, illetve dolgoztak fel közösen kis- és nagycsoportos formában az „Élimi lányok”. Délután 5 próbára indultak a lakók, akik a feladatok sikeres teljesítésével részt vehettek a kiskondás és a királykisasszony esküvőjén a kastélyban.

A kommunikáció és az, hogy megértsük lakóinkat, kiemelten fontos mindenki számára intézményünkben. A zene világnapja alkalmából a mindenki által jól ismert nyelvet beszélhettük, ahol a ritmus és a mozgás került a középpontba.  Erre a délutáni programra vendégül láthattuk az Oázis Támogatott Lakhatás lakóit is, akik szívesen töltötték idejüket velünk, részt vettek minden játékban, így a frissítő gyümölcsléből sem maradtak ki.

Bízunk benne, hogy a képek is tükrözik a lakók lelkesedését és jó kedvüket.

Ezentúl is figyeljük a lehetőségeket, hogy a hétköznapok ne átlagosak legyenek, hanem tudjunk valami extrát nyújtani az Élim-i közösségnek.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu