Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Szeretetszolgálat és Adventi vásár

Szeretetszolgálat és Adventi vásár

A 2019-es évet is a várakozás jegyében zártuk. Hagyomány intézményünkben, hogy az adventi időszakban gondozottjaink ünnepi műsorral készülnek és ellátogatnak evangélikus és református szociális intézményekbe és gyülekezetekbe. A készülődés már októberben elkezdődött, és a fellépést mindennapos próbák előzték meg. Idei évben is eljutottak a Tokaji ápolást gondozást nyújtó intézménybe, a Nyíregyháza- Kertváros Ágostai Hitvallású Evangélikus Gyülekezetbe, a Nyíregyháza Evangélikus Egyházközség IV. számú körzetébe, Rozsrétszőlőbe, az Emmaus Evangélikus Szeretetotthonba, a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló- Gondozó Otthonába, a Nagycserkeszi Evangélikus Egyházközségbe és a Joób Olivér Szeretetintézmény – Idősek nappali ellátásához.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a lehetőségért, hogy műsorunkkal sokaknak örömet okozhattunk, és ellátottjaink is rengeteg emlékkel gazdagodhattak.

A szereplésekre 5 gondozott jutott el 3 segítő kíséretében. A szeretetszolgálatra a Betlehemi csillag című előadással készültünk, mely történetet versekkel, énekekkel fűszereztünk meg.

Mint ahogy minden esztendőben, így idén is ellátogattak a szereplők az Adventi forgatagba, ahol a kivilágított belvárosban gyönyörködhettek és persze az elmaradhatatlan kürtős kalácsot is örömmel fogyasztották.

Az adventi időszakot az intézményünkben 2019. december 19-én megtartott karácsonyi ünnepség és vacsora koronázta meg, melyen az ellátottakon kívül számos vendég is tiszteletét tette. Az intézményvezetői köszöntőt a gondozottak karácsonyi műsora követte, ahol természetesen nem maradhatott el a záró akkordként minden évben felcsendülő „Csendes éj” sem (csillagszórók kíséretében). Intézményi lelkészünk, Kovács Erzsébet ünnepi áhítata után pedig az est fénypontja, az ajándékok átvétele, kibontása következett. Csillogó szemeket, hangos sikongatásokat, tapsot hallhattunk mindenhonnan, amikor az áhított ajándékok előkerültek a csomagokból. Az ünnepség zárásaként közösen vacsoráztak gondozottak és vendégek a feldíszített ebédlőben.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium hallgatóinak, hogy ismét ellátogattak intézményünkbe, és elhozták karácsonyi műsorukat az itt élőknek.

Igazán áldott alkalmakban lehetett részünk, mely segített a karácsony igazi üzenetét közelebb hozni mindannyiunk számára. 

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon ellátottjai által fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készített termékekkel is találkozhattak a gyülekezetek tagjai 5 helyszínen az adventi időszakban.

A Luther téren, a Bólyi téren, a Nagycserkeszen, a Rozsrétszőlőn megtartott adventi sorozatokon és természetesen az Élim karácsonyi ünnepségén is szépen „megpakolt” asztallal vártuk a gyülekezet tagjait, munkatársakat, meghívott vendégeket, ahol lehetőség nyílt az ajándéktárgyak megvásárlására.

Köszönjük a vásárlást, a támogatásokat.

Kívánunk mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt és Eredményekben Gazdag Boldog Új esztendőt!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu