Legfrissebb hírek
Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás
Tovább...
Jót kívánunk ma neked ...
Tovább...
 
Közösségi média
SZÜLŐ2021 - Napközis tábor 1. felvonás

SZÜLŐ2021 - Napközis tábor 1. felvonás

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2021 pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor első turnusa sikeresen megvalósult.

A gyerekeknek minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába.

A hetet ismerkedéssel, érzékenyítéssel kezdtük, mely során lehetőségük nyílt megismerkedni a látássérültek világával, kipróbálhatták intézményünk akadálymentesített, elektromos lifttel ellátott kisbuszát, és kerekesszékekkel is közlekedhettek. Következett a csapatalkotás, melyet izgalmas sorversenyek követtek. A különböző feladatokat sikeresen megoldották a csapatok, sőt, igyekeztek plusz feladatokat is megoldani.

Kedden vizes játékok, Élimi Exatlon, egy csodálatos utazás várta a résztvevőket, melyek megvalósításánál az intézmény egyik Támogatott Lakhatásának ellátottjai segítettek a gyerekeknek.

Szerdán szó volt az egészséges táplálkozásról, plakátot készítettek a csapatok egészséges és egészségtelen ételek csoportosításával. A délelőtt további részében a jó időre való tekintettel vízibombás feladatokkal, vízipisztolyozással színesítettük a programot. Délután lehetőség nyílt kavicsfestésre, tojástartóból kalózhajót készíthettek a gyerekek a labdajátékok mellett.

Csütörtökön egész napos kirándulást szerveztünk Sóstóra, ahol az ügyességi játékokon túl maradt idő játszóterezésre, piknikezésre, fagyizásra is a tavi élővilággal ismerkedés mellett.

Az első tábor utolsó napja a kedvenc programok felelevenítésével kezdődött, illetve a kreatív sarok megnyitotta kapuit, és minden a héten készült apróságot be lehetett fejezni, tovább díszíteni, emlékként hazavinni. Természetesen a legkedveltebb játékokat újra játszhatták a gyerekek, és kellemesen elfáradva mondhattunk egymásnak búcsút délután.

A mosolyt látva az arcukon, elmondhatjuk, hogy elértük célunkat. Talán egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövő generációja már befogadóbb legyen.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu