Legfrissebb hírek
Könyvtár látogatáson a Kertvárosi Nappali Ellátás
Tovább...
Jót kívánunk ma neked ...
Tovább...
 
Közösségi média
Új kenyér ünnepe 2020

Új kenyér ünnepe 2020

Mondhatni, immár hagyomány intézményünkben, hogy lakók és munkatársak együtt adnak hálát az új kenyérért.

Idén, 2020. augusztus 19-én került megrendezésre alkalmunk, melyre Laborczi Gézát, a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközség Igazgató lelkészét kértük fel, hogy ünnepi áhítat keretein belül szentelje és törje meg a kenyeret.

Nem véletlenül esett éppen őrá a választás, hiszen nemrég ünnepelhette lelkésszé szentelésének 40. évfordulóját, melyről méltó módon, ismerős arcokkal körülvéve szerettünk volna megemlékezni. Ezúton is gratulálunk neki és Isten gazdag áldását kívánjuk további életére és munkájára egyaránt.

Többszörös ünnep volt ez az intézményben, hiszen a kenyérszentelésen és lelkész úr köszöntésén túl „Az új kenyér ünnepe” c. rajzpályázat eredményhirdetésére is sor került, a díjazottak ekkor vehették át az ajándékokat.

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül került megrendezésre Szeretetklub alkalmunk, melyet Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz! címmel tartottunk meg, hiszen fontos kérdésekre kaphattunk választ azzal kapcsolatban, hogy mi mindenre van szüksége az embernek naponta. Természetesen a válaszok között első helyek egyikén szerepelt a kenyér. 

A délután zárásaként a konyhán készített friss lecsó illata csalogatott mindenkit a terített asztalokhoz, ahol közösen, egy nagy családként fogyaszthatott mindenki a finomságból.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu