Legfrissebb hírek
Egészségfejlesztés 2.
Tovább...
Máriapócs
Tovább...
 
Közösségi média
Új terápiás színterek

Új terápiás színterek

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon 2021-ben 2 új terápiás szoba kialakítását tűzte ki célul, hogy a bentlakás ellátottjai számára még több helyszínen tudja biztosítani a képességek szinten tartását, fejlesztését. Tavaly év végére sikerült berendezni egy ingergazdag és egy ingerszegény környezet, melyek alkalmasak arra, hogy egyéni és kiscsoportos terápiás foglalkozásokon mind az 50 fő ellátott részt vehessen heti 2 alkalommal, rendszeresen 2022 januárjától.

A napi beosztás elkészült, és a lakók már ismerkednek a helyiségekkel, a fejlesztő játékokkal.

Az ingergazdag terápiás szoba lehetőséget biztosít szituációs szerepjátékok gyakorlására, nagymotoros és finommotoros képességek fejlesztésére. Többek között ebben a helyiségben van lehetőség masszírozásra, fényterápiára és zeneterápiára is.

Gondolva az autisztikus tünetekkel rendelkező ellátottakra, a másik helyiség egy ingerszegény szoba, melyben természetesen szintén minden eszköz megtalálható bazális stimulációs foglalkozásokra, illetve lehetőség van színterápiára, ízterápiára és egy új televízió beszerzésével és felszerelésével ismeretbővítésre is. Rövid ismeretterjesztő filmek megtekintése után közös feldolgozás egy-egy témakörben színezéssel, szavak csoportosításával, festéssel, plakát készítéssel. Témáink között szerepel a nagyobb ünnepeken és jeles napokon kívül a helyes tisztálkodás, a kézmosás szabályai és gyakorlása, egészséges táplálkozás, az emberi test és még sorolhatnánk.

Bízunk benne, hogy a képek magukért beszélnek, és Önök is látják, milyen pozitív visszacsatolást kapunk a lakóktól nap mint nap az újonnan biztosított lehetőségért.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu