Legfrissebb hírek
Máriapócs
Tovább...
Egészségfejlesztés
Tovább...
 
Közösségi média
„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2020/B/3 kódszámú pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor első turnusa már be is fejeződött.

A gyerekeknek minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába.

Minden reggel zenés tornával indult a nap, hogy az egészségről ne feledkezzünk meg.

A hetet ismerkedéssel, csapatalkotással kezdtük, melyet kincskereső játék követett. A különböző feladatokat sikeresen megoldották a csapatok, melyekért nem maradtak el a jutalompontok sem.

A délutáni kreatív foglalkozás az újrahasznosítás jegyében telt, kartonból lehetett autókat építeni, festeni, illetve szabadtéri játékokra invitáltuk a résztvevőket, és csillámtetoválást készítettünk.

Kedden vizes játékok, kosárfonás, gyöngyfűzés, táncoktatás színesítette a napot Petrus József érzékenyítő foglalkozásán felül, melyen a vakok és gyengénlátók mindennapjaival ismerkedhettek meg a gyerekek. A kreatív alkotások megvalósításánál az intézmény egyik Támogatott Lakhatásának ellátottjai segítettek a gyerekeknek.

Szerdán szó volt az egészséges táplálkozásról, plakátot készítettek a csapatok egészséges és egészségtelen ételek csoportosításával. A délelőtt további részében a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai látogattak el hozzánk, és előadást tartottak az elsősegély-nyújtásról. Az interaktív foglalkozásnak köszönhetően a résztvevők kipróbálhatták az újraélesztést, a stabil oldalfekvést gyakorolhatták, illetve sebet kötözhettek. Ezúton is köszönjük nekik, hogy ellátogattak hozzánk. Délután lehetőség nyílt egy kis mozizásra, melyet karkötők, könyvjelzők készítésével színesítettünk.

Csütörtökön egész napos kirándulást szerveztünk Sóstóra, ahol az ügyességi játékokon túl maradt idő játszóterezésre, piknikezésre, fagyizásra is a tavi élővilággal ismerkedés mellett.

Az első tábor utolsó napjának délelőttjén Mini-Exatlon pályán kellett ügyességüket megmutatniuk a gyerekeknek, ahol az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor támogatott Lakhatásának ellátottjai is segítségükre voltak a táborban önkéntes munkát vállaló segítők mellett. A jó időt kihasználva vízipisztoly csatával zártuk a programsorozatot, melyen mindenki kellően felfrissülhetett.

Utolsó mozzanatként, búcsúzáskor mindenki oklevéllel és egy kis ajándékkal távozhatott a táborból.

A mosolyt látva az arcukon, elmondhatjuk, hogy elértük célunkat. Játékos foglalkozásokon keresztül sikerült kialakítani barátságokat ép és fogyatékos fiatalok között. Talán egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövő generációja már befogadóbb legyen.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu