Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2021-1021 kódszámú pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor második turnusa sikeresen megvalósult.

A gyerekeknek a második héten is minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába.

A hetet ismerkedéssel, érzékenyítéssel kezdtük, mely során a fogyatékosság különböző típusaival ismerkedhettek, majd különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat, ahol természetesen mindig volt valamilyen akadályozó tényező. Kedvencük a kerekesszékes akadálypálya volt, melyen minden résztvevő többször is végig szeretett volna menni.

Délután a kedvező időjárásnak köszönhetően a szabadtéri játékokra helyeződött a hangsúly, illetve a csapat összetartozás erősítésének jegyében megismételtük az első héten oly népszerű exatlon egyes feladatait, melyhez a pályát is a fiataloknak kellett felállítaniuk.

Kedden a jó időnek köszönhetően szabadtéri játékok várták a gyerekeket, ahol szükség volt gyorsaságra, pontosságra, csapatjátékra egyaránt. A találós kérdések mellett a nutellás kenyér evő versenyre jelentkeztek a legtöbben, és természetesen a tábor végére sikerült is kiüríteni a finomsággal teli üveget.

A hét során az Élim Evangélikus Szeretetotthon ellátottjaival közösen „dolgozhattak” a résztvevők, így együtt morzsoltak levendulát, illattasakot töltöttek, melyet természetesen mindenki haza is vihetett emlékbe. Nem maradhatott el a vízi csata sem, ahol előkerültek a vízipisztolyok mellett a vízibombák is. A hangulat fokozása érdekében vidám játékot találtunk ki a vízibombákkal, és a feladat nem a kidurrantása, hanem a megóvása volt. Átvitt értelemben ugyan, de igyekeztünk belecsempészni a legapróbb feladatokba is az érzékenyítést, a fogyatékos emberekkel való törődés fontosságát.

Csütörtökön egész napos kirándulást szerveztünk Sóstóra, ahol az ügyességi játékokon túl maradt idő játszóterezésre, piknikezésre, fagyizásra is.

A második tábor utolsó napján lehullott falevelek újrahasznosítása volt a feladat, melyből gyönyörű festett képek készültek nyomda technikával.

A délután az ünneplésről, a búcsúzkodásról szólt, és természetesen az ígéretekről a kapcsolattartás szempontjából, hiszen új barátságok szövődtek a hét folyamán.

A mosolyt látva az arcukon, elmondhatjuk, hogy elértük célunkat. Játékos foglalkozásokon keresztül sikerült kialakítani barátságokat ép és fogyatékos fiatalok között. Talán egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövő generációja már befogadóbb legyen.

Ezúton is köszönjük a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-nek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatást, mely nélkül nem valósulhatott volna meg kezdeményezésünk.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu