Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
2016 december

2016 december

Intézményünk elmúlt közel száz évében, talán, nehezen találhatnánk még egy olyan zsúfolt időszakot, mint a tavalyi december hónap volt. Mentálhigiénés örömforrás kereső munkacsoportunk bátran állíthatjuk, hogy kitett magáért, hiszen a hónap 31 napjára 32 program, vagy esemény esett, melyeket összefoglaló néven nyugodtan nevezhetünk „Programdömpingnek”!  Szeretetotthonunkban két jelentős ünnepi időszak, jól elkülönülten határozza meg az intézményi élet milyenségét. Az egyik az Anyák napja, a másik a Karácsonyi ünnepkör. A 2016-os évben sem volt ez másképp, hiszen a régi elemeket megtartva, új elemek sora is beépült a mindennapi működés fogaskerekei közé.

December 5.-én tartottuk intézményünk Mikulás Ünnepségét. Az ünnepi hangulatot nem csak a díszbe öltöztetett falak, hanem az épület, várakozásokkal teli légköre is éreztette. A várakozás, mint eddig minden évben jelentős és izgalmas volt, hiszen nem akárkit, magát a jó gyermekek és felnőttek jutalmazóját, pártfogóját vártuk díszvendégül kis otthonunkban. A tetőtől talpig pirosba öltözött Mikulás meg is érkezett hozzánk, batyujában sok örömet okozó apróságokkal, illetve kezében, a hagyományokhoz híven, minden leányunkról személyre szóló kis versikével. Az ünnepi alkalmat igazán fényessé emelte, hogy a Mikulás, rénszarvasai helyett, vállalkozó szellemű szülőket és munkatársak hozott, akik egy meglepetés műsorral kedveskedtek közönségüknek.

Idén is rendkívül nagy örömmel vágtuk bele magunkat az immáron több mint 30 éve működő Karácsonyi Szolgálatunkba, melynek keretében, idén 8 helyszínen adhatták elő a hónapok óta gyakorolt műsorukat gondozottjaink.  A vendég előadások keretében ellátogathattunk a már megszokott helyszínekre: Bólyai téri Evangélikus Gyülekezet, Tokaji Ápoló-Gondozó Otthon, Rozsrétszőlő Evangélikus Gyülekezet, Nagycserkeszi gyülekezet, Emmaus Szeretetotthon, Magdaléneum, illetve idén először A Joób Olivér Szeretetintézmény Kertvárosi Idősek Nappali Ellátójába. A nyolcadik és egyben utolsó előadás, intézményünk saját karácsonyi ünnepségén került bemutatásra nagy sikerrel. Évről- évre bizonyítják intézményünk lakói, hogy szeretetük minden fogyatékosságot, minden akadályt képes elgördíteni, legalább akkora erővel, mint annak idején azt a bizonyos követ a sír elől… 

Nagy újdonság volt idén, hogy közös elhatározás révén az idei ünnepi időszakot megelőző napokban a gondozottjaink által a műhelyfoglalkozások keretében elkészített termékekkel megjelentünk 10 helyszínen különböző időpontokban, vásárokon, adománygyűjtési szándékkal. Leányaink hónapokon keresztül készítették levendulás illat tasakjaikat, hímzett és papírmozaikos képeiket, igés üdvözlőkártyáikat, festett befőttes üvegjeiket és képeiket, festett tányérjaikat. Az adománygyűjtő körút keretében, melyen sok esetben leányaink is részt vettek, Isten segítségével több, mint 135.000 Ft-nyi adományt sikerült összegyűjtenünk. A befolyt összeget a foglalkoztatáshoz szükséges eszközök és kellékek vásárlására fordítottuk. Köszönjük!

A zsúfolt időszak fénypontja idén is a Karácsonyi Ünnepség volt. Több mint 60 vendég, szülők, hozzátartózok, az intézményünkkel kapcsolatban álló barátaink, testvér intézményvezetők érkeztek hozzánk erre a napra, hogy együtt ünnepeljük. Az ünnepséget az intézményvezetői köszöntő beszéd után gondozottjaink karácsonyi műsora követte, majd következett az ajándék átadási ceremónia. Szeretetotthonunk mind az ötven lakója részesült ajándékcsomagban, melyet óriási kitörő örömmel vettek át. A nap zárásaként, meginvitáltunk mindenkit egy közös vacsora elfogyasztására.

A fent kiemelt eseményeken kívül még számtalan kisebb-nagyobb is megesett az Élimben 2016 decemberében. Ellátogattak hozzánk az Evangélikus Óvoda gyermekei és a Kossuth Lajos Gimnázium növendékei is. Ezúton köszönjük mint két intézménynek a színvonalas előadásukat! Úgy gondoljuk, hogy minden befektetett energia, minden munkaóra, a velünk és köztünk élő sérült emberek jobb életkörülményeinek elérését, kényelmét, örömük forrását, hasznos időtöltését és közösségalkotását szimbolizálja.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu