Legfrissebb hírek
Egészségfejlesztés 2.
Tovább...
Máriapócs
Tovább...
 
Közösségi média
Napközis tábor az Élimben – 2. felvonás

Napközis tábor az Élimben – 2. felvonás

A Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter Program 2023 nyertes pályázatának köszönhetően intézményünkben sikeresen megvalósult napközis táborunk második turnusa is, mely során nagy hangsúlyt fordítottunk az érzékenyítés mellett a fenntarthatóságra, újrahasznosításra, környezetünk védelmére. A gyermekek találkozhattak az Élim Evangélikus Szeretetotthon 3 Támogatott Lakhatásának ellátottjaival, akikkel közösen facsemetéket ültettek. A hét tematikusan volt felépítve, melynek részét képezték többek között különböző kreatív és sportfoglalkozások. Az intézmény Nappali ellátásának épületében a foglalkoztató helyiségben műgyanta kulcstartókat, medálokat készíthettek, melyet a tábor zárásaként mindenki haza is vihetett.  A hét folyamán lehetőség nyílt elsősegély-nyújtás ismereteket szerezni és bővíteni, a stabil oldalfekvést mindenki gyakorolhatta. Fűfejek készültek petpalackokból, melyeket egyénileg díszíthettek. Nem maradt el a Sóstói játszóteres nap sem, ahol hűsítő finomságként mindenki vendégünk volt egy fagylaltra. Gyöngyfűzés, találós kérdések, sorversenyek, ping-pong, festés és még sorolhatnánk a sort, hogy mi mindent lehetett kipróbálni az egy hét alatt. 

A tábor megvalósításában 3 fő közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás is tevékenyen részt vett a munkatársak mellett.

Bízunk benne, hogy a fiatalok jól érezték magukat nálunk, és jövőre táborozóként vagy akár önkéntesként újra találkozhatunk velük. Ismét falakat döntöttünk, barátságok szövődhettek egészségesek és fogyatékkal élők között.

Mindenki munkáját köszönjük!

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu