Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Teljes élet napja 2018

Teljes élet napja 2018

Teljes élet napja az Élim Evangélikus Szeretetotthonban

Az év ezen időszaka az édesanyákról szól, őket ünnepeljük. Évtizedek óta az intézmény gondozottjai műsorral, énekkel, verssel készülnek, és köszöntik az édesanyákat, a pótmamákat, a gyülekezet tagjait. Ünneplik az életet, azt, hogy ők is fontosak valaki számára, hogy őket is teljes értékű embernek tartja valaki.

Az érzékenyítés, szemléletformálás a helyi társadalom egésze felé irányul. Nem a problémák, hanem a közös élmények oldaláról közelítünk. A Kertváros fiataljai és az idősebb korosztály is örömmel vettek részt az eseményen.

Az idei esztendőben az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosító számú, Együtt az úton -

A Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szerepvállalás erősítése a XXI. században című pályázat keretein belül került sor a gondozottak műsorára, melyet a Nyíregyháza- Kertváros Ágostai Hitvallású Egyházkerület igazgató lelkészének Istentisztelete nyitott meg. A meghívott vendégeket a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai segítették információkkal, helyre kíséréssel a délelőtt folyamán, akik a KÖSZ!2017 programnak köszönhetően közösségi szolgálatot teljesítenek intézményünkben. Láthatták a gondozott és családtagja közötti interakciókat, a viszontlátás örömét. Segítséget nyújtottak a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készült termékek árusításában, és közösen tölthettük el az ebédet is.

A megjelent vendégek közül sokan érdeklődtek a foglalkoztató helyiségben berendezett kiállítás iránt is, mely megtekintése után lehetőség nyílt a délután folyamán közös sétára, kötetlen beszélgetésre. Szavak helyett beszéljenek a képek! Viszont látásra jövőre.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu