Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Új irányok a foglalkoztatás terén…

Új irányok a foglalkoztatás terén…

Intézményünk munkatársai a 2016-os évre is elkészítették az Élim Foglalkoztatási tervét, melynek lényege, hogy e dokumentum havi lebontásban tartalmazza a megvalósítani kívánt eseményeket, programokat, kirándulásokat, a bent lakók életét meghatározó mindennapokat.

Idén négy állandó programként megjelenő újítás teszi színesebbé, változatosabbá az Élim életét.  

Egy hónapban egy alkalommal megrendezett „Állatbarát nap”, melynek célja, hogy az ellátottak valamikor az intézmény kapuit átlépve, illetve olykor az intézmény falain belül új állatokkal ismerkedhessenek meg, állatterápián vegyenek részt. Az állatoknak nevezetesen nyugtató hatása van az emberekre. Segíthetnek megbirkózni a lelki jellegű problémákkal, depresszióval, betegségekkel.

Alapvető cél a szintén egy hónapban egyszeri alkalmakkor megvalósuló „Kapunyitási nap”, mellyel Isten keresésének további leehetőségeit szélesítsük. Az új alkalmakkal a földrajzilag hozzánk legközelebb lévő Evangélikus gyülekezet, a Kertvárosi Ágostai Hitvallású gyülekezet életébe kapcsolódnánk be, egyaránt az Isten tiszteleteken való részvétellel, másrészt a hétköznapokon megvalósuló Biblia órák, ima alkalmakhoz, a gyülekezeti élethez való kapcsolódás révén.

Szintén a kimozdulás és az új ingerek megtapasztalásának vezér elvét követve hoztuk létre, a legaktívabb, és ha talán mondhatjuk ezt, legizgalmasabb programelemet, mely szintén havi egy alkalommal megszervezésre kerülő „Meglepetés napokat”.Közel 20 programötlet mentén próbálunk koncentrálni a gondozottak képességfejlesztésére és hangulat javítására.

Negyedik és egyben utolsó programelemünk az intézményi kapcsolatépítés jegyében fogalmazódott meg. Szeretetotthonunk hosszú ideje jó kapcsolatot ápol a szintén Nyíregyházán működő Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló Gondozó Otthonával. A hosszú kapcsolat kölcsönös partnerségen alapul, melyet tovább erősítenénk az „Örömforrás nap” elnevezésű egy hónapban egyszer megszervezésre kerülő alkotó találkozókra.

Útjára indultak tehát új állandó programjaink, melyek közül, a „Meglepetés nap” keretében meg is valósult első izgalmas eseményünk 2016. január 18.-án. Városunk Evangélikus Nagytemplomában tehettek körsétát idegenvezetéssel egybekötve gondozottjaink. Ezúton is köszönjük a szívéjes idegenvezetői szolgálatot! A templom-túra során izgalmas és érdekes információkkal lettünk gazdagabbak, miközben gyönyörködhettünk a belső építészet szépségeiben is. Meglepetésként a lányok nagy örömére, olyan helyekre is betekintést nyerhettünk, ahová halandó ember nem túl gyakran jut el, gondozottjaink nagy örömére meghódíthatták a Szószék magaslatait is, ahonnan boldogan integetve mosolyogtak a lent maradottakra. A nap során az öröm hangjai nem csitultak, hiszen a templom kapujában egy rég nem látott ismerősre lettünk figyelmesek, Adámi Lászlóra az intézmény korábbi Intézményvezető lelkészére és feleségére, akik örömmel és barátsággal köszöntötték ellátottjainkat. A rég nem látott kedves ismerős tovább fokozta izgatottságunkat, s örömünket, hiszen velük együtt léphettük át Isten házának kapuját. A napot jókedvű és mosolygós arcok sokaságával zártuk, hiszen minden apró élmény igazi kincs számunkra.  

Eu Eu