Legfrissebb hírek
Egészségfejlesztés 2.
Tovább...
Máriapócs
Tovább...
 
Közösségi média
Új kenyér ünnepe 2023

Új kenyér ünnepe 2023

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban hagyományőrző módon, immáron 5. alkalommal került megrendezésre augusztus 20.-hoz közeledve az Új kenyér ünnepe rendezvényünk.

Az ápoló-gondozó otthon ellátottjai és a 3 Támogatott Lakhatás lakóin kívül a munkatársak is részt vettek az ünnepi alkalmon.

Minden évben más és más lelkész vendégszolgálatát hallgathatjuk meg. Idén Sztankó Gyöngyi lelkész asszony volt vendégünk, akit nyugdíjba vonulása alkalmából is köszöntöttünk szavakkal és egy kis Élimi ajándékcsomaggal.

Sipos Ilona intézményvezető asszony köszöntése után az ünnepi áhítat az Evangélikus Énekeskönyv 253-as számú énekével kezdődött, majd Pál apostol 1. levele a Thesszalonikaiakhoz 5,18 alapján halhattuk a prédikációt:

„Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”

Az áhítatot követően a kenyér szentelése következett, majd záróénekként a 336-os ének 1-3 versszakának éneklése után indulhattunk a terített asztalokhoz, ahol a frissen szelt kenyérrel fogyaszthatta mindenki az alkalomra készített lecsót, illetve hűsítő finomságként egy kis fagylaltot.

Köszönjük lelkész asszony szolgálatát és a velünk töltött időt. Kívánjuk életére Isten gazdag áldását nyugdíjas évei alatt is.

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon kapuja mindig nyitva áll, szeretettel várjuk máskor is.

Kapcsolódó galériák:

Eu Eu