Legfrissebb hírek
Élim napja
Tovább...
Színház az Élimben
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Napközis tábor az Élimben – 2. felvonás

A Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter Program 2023 nyertes pályázatának köszönhetően intézményünkben sikeresen megvalósult napközis táborunk második turnusa is, mely során nagy hangsúlyt fordítottunk az érzékenyítés mellett a fenntarthatóságra, újrahasznosításra, környezetünk védelmére. A gyermekek találkozhattak az Élim Evangélikus Szeretetotthon 3 Támogatott Lakhatásának ellátottjaival, akikkel közösen facsemetéket ültettek. A hét tematikusan volt felépítve, melynek részét képezték többek között különböző kreatív és sportfoglalkozások.  ...

Tovább olvasom..

Felhívás

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon (4400 Nyíregyháza, Csalitos u. 17.) az „ÉLET a TL-ben, önállóan az Élimben!” című, EFOP-2.2.25-22-2022-00004 számú projekt megvalósítása során új támogatott lakhatás férőhelyeket létesít fogyatékos személyek számára, melyre várja az érdeklődőket.

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon több mint 100 éve működik Nyíregyházán, tiszta profilú intézmény: kizárólag fogyatékos személyeknek ad otthont. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően jelenleg a bentlakásos ápoló-gondozó otthonban 50 fő él, a támogatott lakhatásban pedig 32 fő ellátását biztosítjuk három telephelyen. A támogatott lakhatásban biztosított szolgáltatási elemeket az Élim Evangélikus Szeretetotthon Nappali Ellátása és Támogató Szolgálata nyújtja.

 

2024. januárjában 22 fő fogyatékos személy számára támogatott lakhatás, valamint 25 fő fogyatékos személyek nappali ellátás új férőhely valósul meg, melyre várjuk az érdeklődők jelentkezését.

 

Miért az Élim?

  • Mert itt a lakóink nem unatkoznak, folyamatosan biztosítjuk számukra a hasznos időtöltéshez a programlehetőségeket.
  • Mert a készségfejlesztő foglalkozásokon lakóink interaktív módon tanulnak modern technikai eszközök használatával.
  • Mert otthonos lakókörnyezetet biztosítunk, ahol az egyéni szükségleteknek megfelelő támogatást biztosítjuk – nem többet, de nem is kevesebbet.
  • Segítünk munkalehetőséghez jutni.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a támogatott lakhatással kapcsolatban, keresse bizalommal munkatársamat: Galyasné Sós Katalin a 0620/556-4760 telefonszámon munkaidőben, vagy elim@lutheran.hu.

 

Sipos Ilona

intézményvezető

Tovább olvasom..

Mozogjunk az egészségünkért

Még alig fejeződött be a tematikus gyümölcs-hét, amelyet gyümölcskoktél elfogyasztásával zártunk, máris összekötöttük a mozgással és sportnapot szerveztünk az Élim lakói számára, hogy még jobban hangsúlyozzuk az egészséges életmód fontosságát.

Múlt hét folyamán készültek gyümölcskosarak, befőttesüvegeket töltöttek meg a lakók manuális foglalkozás keretében, puzzle feladatokat oldottak meg, interaktív táblás foglalkozáson vettek részt, festettek, ragasztottak, színeztek és persze sokat nevettek. ...

Tovább olvasom..

Napközis tábor az Élimben

A Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter Program 2023 nyertes pályázatának köszönhetően intézményünkben sikeresen lezárult napközis táborunk első turnusa, mely a szabadidő hasznos eltöltése mellett az érzékenyítést helyezte középpontba. A gyermekek ismerkedhettek a különböző fogyatékosság típusokkal, találkozhattak az Élim ápoló-gondozó otthonának és támogatott lakhatásainak ellátottjaival, akikkel közösen játszhattak is. A hét tematikusan volt felépítve, melynek részét képezték többek között mini-exatlon, vizes játékok,  ...

Tovább olvasom..

Pizza Italiano

A csokoládé világnapja után a pizza világnapjára is megemlékeztek az Élimi ellátottak egy színes foglalkozás keretein belül.

A foglalkozás középpontjában a mindenki által közkedvelt, híres olasz pizza állt, melyhez kapcsolódóan az interaktív táblán megnéztek egy mesét, illetve kézműves alkotások készültek többféle technikával. ...

Tovább olvasom..

Szeretjük a csokoládét

Július 7. a Csokoládé világnapja. Ki ne szeretné ezt az édességet?

Erre a kérdésre kerestük a választ az Élimi lakókkal, akik egyöntetűen kijelentették, hogy ilyen ember nem lehet. 

Egy vidám hangulatú foglalkozás keretein belül megismerkedhettek a csokoládé készítés rejtelmeivel, egy kihagyhatatlan klasszikust nézhettek meg: Pom-pom meséiből Gombóc Artúrral ismerkedhettek, és persze jutott idő éneklésre is. 

Finomabbnál finomabb, töltött és töltetlen, édes és keserű csokoládé kóstolással telt a délután, melyre bízunk benne, hogy mosolyogva fognak emlékezni. 

Tovább olvasom..

Nyári tábor a támogatott lakhatásnak
Több napos táborban vettek részt a Támogatott Lakhatás lakói.
" Ha a Föld Isten kalapja, Hazánk a bokréta rajta" Írta Petőfi a gyönyörű székely kapura. Ebben a szellemben kezdtük meg nyaralásunkat a Beregben.
Megcsodálhattuk a Nagyaron található Luby kastélyt, és gyönyörű rózsakertjét. A Luby kastély csodálatos történelmi múltra tekint vissza, egészen az 1800-as évekig. Építtetőjét, Luby Gézát, kora „Rózsakirálynak” hívta, a kastélyhoz kialakított pompázatos rózsakertjének köszönhetően. ...
Tovább olvasom..

Élim napja – egy jó hangulatú délután

Hagyományainkhoz híven a nyár beköszöntével idén is megrendezésre került intézményünkben az Élim napja elnevezésű rendezvényünk.

Az idei évben zajló nagyszabású beruházásoknak, korszerűsítésnek köszönhetően zárt körben, csak az intézmény ellátottjai számára tudtuk megszervezni a programot meghívott társintézmények nélkül.

Ez persze nem szegte kedvüket a lakóknak, akik már hetekkel korábban kezdtek készülni az alkalomra. A délután különböző bemutatkozó műsorokkal kezdődött. ...

Tovább olvasom..

Felhívás

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon (4400 Nyíregyháza, Csalitos u. 17.) az „ÉLET a TL-ben, önállóan az Élimben!” című, EFOP-2.2.25-22-2022-00004 számú projekt megvalósítása során új támogatott lakhatás férőhelyeket létesít fogyatékos személyek számára, melyre várja az érdeklődőket.

 

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon több mint 100 éve működik Nyíregyházán, tiszta profilú intézmény: kizárólag fogyatékos személyeknek ad otthont. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően jelenleg a bentlakásos ápoló-gondozó otthonban 50 fő él, a támogatott lakhatásban pedig 32 fő ellátását biztosítjuk három telephelyen. ...

Tovább olvasom..

Tokaji hajókirándulás
"A szeretet nem vehető pénzen,
S nem kell hozzá küzdelem, vagy érdem,
Csupán csak a szívünkön át látni,
Emberséges, érző lénnyé válni!
Minden ember szeretetre vágyna,
De azt nem rejt bank, vagy aranybánya,
Olyan kincs az, ami adva több lesz,
Virágot hoz, ha rá vizet öntesz!"
Aranyosi Ervin
Tovább olvasom..

Száguld a csi-hu-hu

Kezdetét vette az Élim Ápoló-gondozó Otthon lakóinak nyári programsorozata. Első alkalommal, kisvonattal utaztak Sóstóra. A kis Csihuhun vígan énekeltek, integettek, örömködtek lakóink. Megérkezés után kezdődött a fagylaltozás, majd séta, nézelődés a parkban és tókörül. Mellesné Baksa Olga Judit minden lakónak ajándékozott pluszban egy csokoládét is a fagyi mellé. Köszönjük szépen kedvességét! Hazafelé a friss levegőtől és sok élménytől vidáman tértek otthonukba a kirándulók!

Tovább olvasom..

Vakáció újratöltve

2023-ban sem zárhattuk volna másként a tanévet, mint egy hagyományos évzáró ünnepség megtartásával. A tanári kar tagjai mellett Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony is meghívást kapott az eseményre, melyen az alkalom nyitásaként ünnepi áhítatát hallgathatták meg az egybegyűltek.  ...

Tovább olvasom..

Eu Eu