Legfrissebb hírek
Élimi TESCO - 2021.május
Tovább...
Tájékoztatás Alapszolgáltatás működéséről
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
"Értük! - Velünk!" Integrált napközis tábor az Élimben

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2020/B/3 kódszámú pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor mindkét turnusa sikeresen megvalósult.

A gyerekeknek a második héten is minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába.

A hetet ismerkedéssel, érzékenyítéssel kezdtük, mely során egy animációs kisfilmet vetítettünk le számukra, majd megbeszéltük a mondanivalóját. Következett a csapatalkotás, melyet honfoglaló játék keretein belül zászló és kendőkészítés, illetve várépítés követett. A különböző feladatokat sikeresen megoldották a csapatok, melyekért nem maradtak el a jutalompontok sem. ...

Tovább olvasom..

Köszönjük!!!

2020. augusztus 3-án reggel nagy készülődésre lehetett mindenki figyelmes az Élim Evangélikus Szeretetotthon udvarán. Asztalok, székek, napernyők egymás után kerültek felállításra. Szépen lassan minden dekoráció a helyére került, és már kora délelőttől ínycsiklandó illatok lengték be a környéket.

Az intézmény vezetősége közös főzésre, beszélgetésre invitálta a munkavállalókat, hogy az elmúlt évet és a COVID-19 okozta időszakot értékelje, köszönetét fejezze ki az áldozatos munkáért....

Tovább olvasom..

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2020/B/3 kódszámú pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor első turnusa már be is fejeződött.

A gyerekeknek minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába. ...

Tovább olvasom..

Élmények a karantén után

A veszélyhelyzet feloldását követően újra lehetősége nyílt az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás és a Nappali Ellátás ellátottjainak, hogy kimozduljanak, programokon vegyenek részt.

A szabadidő hasznos eltöltése céljából szalonnasütést szerveztek, melyen a szükséges előkészületeket is ők tették meg. Tűzrakó helyet készítettek, tüzet gyújtottak és természetesen mindenki magának készíthette el uzsonnáját. Jó hangulatban, felszabadultan tölthették a délutánt. ...

Tovább olvasom..

Ha újra itt a nyár...

A mögöttünk álló nehéz időszaknak hála Istennek vége van. Intézményünkben is megszűnt a kijárási tilalom, így kihasználva a jó időt, ellátottaink megfelelő számú kísérővel, és fokozottan figyelve a távolságtartásra, ellátogattak a közelben lévő Bólyai téri játszótérre.

Nagy volt az öröm, hiszen hosszú idő után újra intézményen kívüli programon vehettek részt, ahol lehetőségük nyílt hintázni, csúszdázni, homokozni és persze jó nagyokat nevetni.

Reméljük heti szinten megismételhetjük ezt a kis kiruccanást, hogy minél több ellátott juthasson az intézmény falain kívül is élményekhez.

Tovább olvasom..

Látogatási tilalom feloldása az Élim Evangélikus Szeretetotthonban
Tisztelt Hozzátartozók!
Megkaptuk az Országos Tiszti Főorvos határozatát a látogatási tilalom enyhítéséről. Ennek bizonyára nagyon sokan örülnek, mint ahogy mi is. Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az új szabályokról, melyet a látogatások során be kell tartani:
a látogatást 2020. 06. 04-től biztosítjuk az intézményben
- a látogató csak a saját hozzátartozójával találkozhat, ezért a látogatás helyszíne a látogató szoba. A gondozottat a gondozók kísérik a látogató szobába, Önök nem mehetnek a gondozottak közé. A látogatószobához jutást a gondozók megmutatják. Jó idő esetén az udvaron is tartózkodhatnak, de a mosoda előtti téren, hogy a többi gondozottunkkal ne kerüljenek kapcsolatba.
- a látogatószobánál kézfertőtlenítő került kihelyezésre, melynek használata kötelező, valamint szájmaszkot és egyszerhasználatos kesztyűt is biztosítunk, melyet szintén kérünk felvenni. Akkor is a kihelyezett védőeszközöket használjuk, ha Ön abban érkezik. Amiben érkezik azt kérjük levenni a bejáratnál és – ha egyszerhasználatos eszközök - a kihelyezett gyűjtőkbe helyezni.
- Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett cipőtalp fertőtlenítőt is használják!
A látogatásra most célszerű bejelentkezni, mert egyszerre 3 gondozotthoz fogadunk látogatót, akik egymással a távolságtartás szabályait kell, hogy érvényesítsék.
- Amennyiben 3 gondozotthoz érkezik látogató az udvaron a családok kellő távolságban (minimum 2 – 3 m) helyezkedjenek el egymástól. A látogató szobában csak 1 gondozott látogatása történhet
- Ágyban fekvő gondozotthoz, akit nem tudunk a látogató szobába vinni, egyszerre csak 1 fő látogató mehet be (kézfertőtlenítés, gumikesztyű, szájmaszk használatával), a többiek várakoznak, de nem a társalgóban, hanem olyan udvari részen, ahol gondozottakkal nem kerülnek kapcsolatba. (a mosoda előtti udvar)
- Természetesen csak teljesen egészséges, tünetmentes személy látogathatja meg a hozzátartozóját.
Közös érdekünk, hogy a szabályokat betartsuk. Örömmel fogunk találkozni Önökkel!
Sipos Ilona
intézményvezető
Tovább olvasom..

Látogatási tilalom feloldása a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatásban
Tisztelt Hozzátartozók!
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az új szabályokról, melyet a látogatások során be kell tartani:
- a látogatást 2020. 06. 04-től biztosítjuk az intézményben. Kérjük, hogy a látogatási időt tartsák be, melyet jelen körülmények között szabályozunk:
Hétköznap: 17.00 -19.00
Szombat és vasárnap: 10.00 – 12.00 és 17.00 – 19.00
- a látogató csak a saját hozzátartozójával találkozhat, ezért a látogatás helyszíne rossz idő esetén az emeleti étkező. Más lakó a hozzátartozójukon kívül nem tartózkodhat együtt Önökkel.
- Jó idő esetén egyelőre csak az udvaron tartózkodhatnak, a többi gondozottunkkal ne kerüljenek kapcsolatba.
- A látogatás időtartama egyelőre 30 percnél ne legyen hosszabb
- a bejáratnál kézfertőtlenítő került kihelyezésre, melynek használata kötelező, valamint szájmaszkot és egyszerhasználatos kesztyűt is biztosítunk, melyet szintén kérünk felvenni. Akkor is a kihelyezett védőeszközöket használjuk, ha Ön abban érkezik. Amiben érkezik azt kérjük levenni a bejáratnál és – ha egyszerhasználatos eszközök - a kihelyezett gyűjtőkbe helyezni.
- Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett cipőtalp fertőtlenítőt is használják!
- A látogatásra most célszerű bejelentkezni, mert egyszerre 2 gondozotthoz fogadunk látogatót, akik egymással a távolságtartás szabályait kell, hogy érvényesítsék.
- Amennyiben 2 gondozotthoz érkezik látogató az udvaron a családok kellő távolságban (minimum 2 – 3 m) helyezkedjenek el egymástól. A látogató helyiségben (emeleti étkező) csak 1 gondozott látogatása történhet
- Természetesen csak teljesen egészséges, tünetmentes személy látogathatja meg a hozzátartozóját, amiről szükséges írásban nyilatkozniuk.
Tájékoztatom Önöket, hogy a hozzátartozók az Országos Tiszti Főorvos határozata értelmében kötelesek a szolgáltató vonatkozó intézkedéseiben együttműködni.
Sipos Ilona
intézményvezető
Tovább olvasom..

100 éve az Úr tenyerén

Ünnepelünk!

Születésnap van! Nem is akármilyen.

Intézményünk, az Élim Evangélikus Szeretetotthon éppen 100 esztendővel ezelőtt, 1920. május 1-én kezdte meg működését. Nagyszabású ünnepséggel készültünk erre a napra, mely sajnos a veszélyhelyzetre való tekintettel nem valósulhat most meg. De!!!!! Bepótoljuk!

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, rajzpályázatot hirdettünk ellátottjaink körében Élim 100 éves címmel, amit nagy lelkesedéssel fogadtak. A pályázat lezárult, a pályamunkák beérkeztek és megtörtént a zsűrizés is. A Támogatott Lakhatás és a bentlakás gondozottjai is leadták rajzaikat, melyek egytől egyig elnyerték tetszésünket. Nem is nagyon lehetett sorrendet felállítani, így mind a két telephelyen 1 első helyezettet díjaztunk, a többiek pedig kivétel nélkül 2. helyen végeztek, csakis a dobogó legfelső fokain. ...

Tovább olvasom..

Karantén szülinap

Hála a jó Istennek, ezen a héten is csak pozitívumokról tudunk beszámolni intézményünk életében. Bár a veszélyhelyzet miatt még mindig önkéntes karanténban vannak munkatársaink, az élet nem állt meg. Sőt!

Egyik gondozottunk 60. születésnapját ünnepelhettük szerdán, ami azért is különleges, mert bár mindenkinek jár a 60. születésnapján a saját party, de általában ez nem a napján valósul meg. Igaz, külsős vendégeket nem hívhattunk meg az ünnepségre, de annál nagyobb szeretettel készültek a munkatársak és az ellátottak egyaránt. ...

Tovább olvasom..

Boldog Nőnapot!

2020. március 6-án került megrendezésre intézményünkben nőnapi ünnepségünk, mely keretein belül férfi munkatársaink köszöntötték a női dolgozókat és ellátottakat egyaránt.

Hatalmas meglepetést okozott és nagy örömmel töltötte el szívünket, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás férfi ellátottjai verssel köszöntöttek bennünket, megköszönve mindazt, amit teszünk értük....

Tovább olvasom..

Ezeregy éjszaka meséi

Idei évben is folytatjuk színházi előadás sorozatunkat, melynek az intézmény kápolnája ad otthont. A Mandula színház művészei rendszeresen látogatnak az Élim Evangélikus Szeretetotthonba, hogy kulturális felüdülést okozzanak az ellátottaknak. A 2020-as év első előadása az Ezeregy éjszaka meséi c. színjáték volt, ...

Tovább olvasom..

Teaház program - Szerzetesek

2020. február 26-án került megrendezésre Teaház programunk következő alkalma az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú projekt keretein belül, melynek előadója Balázsné István Edit, a program egyik szakmai megvalósítója volt. ...

Tovább olvasom..

Eu