Legfrissebb hírek
Nyári színház
Tovább...
Nyári tábor az Élimben 2. felvonás
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Új kenyér ünnepe - 2021

Idén ismét lakók és munkatársak együtt adhattak hálát az új kenyérért.

2021. augusztus 19-én került megrendezésre alkalmunk, melyre Adámi László lelkész urat kértük fel, hogy ünnepi áhítat keretein belül szentelje és törje meg a kenyeret.

Nem véletlenül esett éppen őrá a választás, hiszen nemrég ünnepelhette nyugdíjba vonulását, melyről méltó módon, ismerős arcokkal körülvéve szerettünk volna megemlékezni. Az intézmény ellátottai által készített ajándékcsomaggal, és énekkel köszöntöttük. Ezúton is gratulálunk neki és Isten gazdag áldását kívánjuk további életére és munkájára egyaránt.

A délután zárásaként a konyhán készített friss lecsó illata csalogatott mindenkit a terített asztalokhoz, ahol közösen, egy nagy családként fogyaszthattunk a finomságból.

Tovább olvasom..

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor - 3. turnus

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2021 pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor harmadik, egyben utolsó turnusa is sikeresen megvalósult.

Lassan elkezdődik a visszaszámlálás az iskola kezdéséig, előtte azonban sikerült még egy élménydús hetet ajándékozni táborunk résztvevőinek. ...

Tovább olvasom..

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2021-1021 kódszámú pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor második turnusa sikeresen megvalósult.

A gyerekeknek a második héten is minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába. ...

Tovább olvasom..

SZÜLŐ2021 - Napközis tábor 1. felvonás

„Értük! – Velünk!” Integrált Napközis Tábor

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel meghirdetett SZÜLŐ2021 pályázat keretein belül, az Élim Evangélikus Szeretetotthon által szervezett nyári integrált napközis tábor első turnusa sikeresen megvalósult.

A gyerekeknek minden napra tematikus programokat szerveztünk, melyekkel nemcsak ismereteik bővítése vált lehetővé, hanem érzékenyítésük is folyamatos volt a fogyatékkal élők irányába. ...

Tovább olvasom..

Kirándulás Pusztafalun

Kirándulásunkat a Zempléni-hegység közepén, a Hegyköz gyöngyszeménél, Kőkapunál kezdtük. Ahol a múlt és a jelen egyszerre találkozik, ahol egy kisvonat halad el kastély alatt, és ahol hiába nyomkodja bárki is a mobiltelefonját. Magyarország legrégebben működő erdei kisvonatáról nézhettük meg a gyönyörű, és békés tájat. „A csodálatos völgyben haladva lélegzetelállító látvány tárult a szemünk elé. Megnéztük a vadászkastélyt, a mellette húzódó tónál megpihenve, elolvastuk Kőkapu és a kastély történetét. ...

Tovább olvasom..

Sajtóközlemény

2021| 06 | 23

ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon

 

Sajtóközlemény

 

Az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon a Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság nagylelkű adományának felhasználásával 2021. június hónapban sikeresen befejezte egy Élményterápiás vasút kialakítását az intézmény területén.

Ezúton is szeretnénk megköszönni felajánlásukat.

Az új terápiás „szoba” célja volt fogyatékos személyek számára nyújtott terápiás foglalkozási lehetőségek bővítése, mellyel képességeik szinten tartása, esetlegesen fejlesztése is megvalósulhat.

 

A terápiás lehetőség célja a hátránykompenzáció (mivel intézményünk ellátottjainak jelentős része mozgásában akadályozott, így vasúti utazása nehezített) és az esélyteremtés. Esély arra, hogy élményt adhassunk azon gondozottak számára is, akik mentális és egészségügyi állapotuk miatt nem utazhatnak, nem láthatnak világot.

 

Köszönet illeti a Magyar Államvasutak Zrt. Debreceni Igazgatóságát is, akik vasúti székeket biztosítottak intézményünk számára.

 

A projekt elszámolásának határideje: 2021. június 30.

 

Megvalósított szakmai tevékenységek:

 • Terápiás helyiségnek megfelelő helyszín kiválasztása
 • Élményterápiás vasúti kocsi építtetése
 • Tárgyi eszközök beszerzése, üzembe helyezése
 • Az intézmény logójának, a vonat nevének felfestése
 • Belső tér dekorációjának elkészítése
 • A vasúti élményhez szükséges videóanyagok összegyűjtése
 • Ünnepélyes megnyitó
 • Szakmai és pénzügyi beszámolók elkészítése

 

További információ kérhető:

Sipos Ilona, intézményvezető (42/506-153)

Tovább olvasom..

Színházi kikapcsolódás

Az intézményi zárlat feloldásának köszönhetően hosszú idő után újra lehetőségünk nyílt vendégelőadás keretein belül fogadni a Mandula színház tagjait intézményünk kápolnájában.

Ez az utazó színház biztosítja az Élim Evangélikus Szeretetotthon minden ellátottja számára a kulturális kikapcsolódás lehetőségét az intézmény területén, mely óriási segítség számunkra, hiszen sokan közülük mozgásukban erősen akadályozottak. ...

Tovább olvasom..

Kirándulni volna jó…!

Hangzott a fent említett mondatrészlet már hosszú hetek óta az élimi lányok szájából, akik nagyon jól tudják, hogy amint itt a jó idő, megkezdődik a nyaralás.

Az első turnus már el is tölthetett 4 napot Bodrogkeresztúron, a Betlehem pihenőházban, ahol már évek óta nagy szeretettel fogadják ellátottjainkat. A Tokajtól mindössze 7 km-re található település tökéletes kiindulópontja a környék felfedezésének. ...

Tovább olvasom..

Itt a szünidő!!!

Mint minden évben, így idén is június hónap az Élim Evangélikus Szeretetotthonban is a nyári szünidő megkezdődéséről szól.

Programok követik egymást, melyeken szívesen és örömmel vesznek részt az ellátottak.

A jó idő beköszöntével megtartottuk évzáró ünnepségünket, melyen Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítata után a bizonyítványok átadása, az éves munka értékelése következett. ...

Tovább olvasom..

Élim Exatlon 2021

Még az intézményvezetést is meglepetésként érte a kezdeményezés, melyben néhány hónappal ezelőtt a konyhai dolgozók ügyességi megmérettetésre hívták az élim Evangélikus Szeretetotthon gondozói csoportját.

A pálya megtervezése, kialakítása, az ügyességi játékokhoz tartozó eszközök elkészítése is több hétig folyamatosan zajlott, hogy minden készen álljon a nagy napra.

Az előkészületekben az intézmény Támogatott Lakhatásainak lakói végig részt vettek, ők készítették, festették az eseményt hirdető molinót, a szükséges totemeket, dobozokat, és minden munkafolyamatnál elsőként jelentkeztek, hogy segíthessenek....

Tovább olvasom..

Élimi TESCO - 2021.május

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban immár második alkalommal került megrendezésre „helyi TESCO”-s vásárlás.

Nagy várakozás előzte meg az eseményt, melyhez minden szükséges alapanyagot beszereztünk, hogy mindenki kedve szerint válogathasson a kínálatból.

Ezzel az ötlettel, hogy helyben rendezzük be a vásárteret, olyanok is személyesen részesei lehetnek az élménynek, akik állapotuk miatt nem juthatnak el egy bevásárló körútra. ...

Tovább olvasom..

Tájékoztatás Alapszolgáltatás működéséről

TÁJÉKOZTATÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Eljárásrend a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére (2021.03.13.) alapján a szociális alapszolgáltatásokat az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthonban, a Magyarországi Evangélikus Egyház, mint fenntartó dokumentált jóváhagyása alapján az alábbiak szerint működtetjük:

 • a fogyatékkal élők nappali ellátása az intézmény épületében szünetel. A szolgáltatásokat az ellátottak lakókörnyezetében vagy infokommunikációs eszközökön keresztül biztosítjuk (igény szerint). Ez alól kivételt képez az Oázis Támogatott lakhatás lakói által igénybe vett nappali ellátás.
 • a Sztehlo Gábor Támogatott lakhatás számára a nappali ellátás által biztosított szolgáltatási elemeket a Támogatott lakhatás helyszínén nyújtjuk.
 • a támogató szolgáltatás esetében a személyi segítés és a szállítás működik. Személyi segítést védőfelszerelésben biztosítunk, szállítás során a maszk és kézfertőtlenítés használata kötelező. A szállítójárművek fertőtlenítése rendszeres és dokumentált.

 

Óvintézkedéseink célja, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink zavartalan működését, az igénybe-vevők számára továbbra is segítséget nyújtsunk, ugyanakkor az egészség megőrzésére, a vírusfertőzések elkerülésére törekszünk.

Működésünkről, a bevezetett új intézkedésekről rendszeresen tájékoztatjuk Önöket.

Telefonon, emailen továbbra is keressenek bennünket! Elérhetőségeink változatlanok:

Email: elim@lutheran.hu

Telefon: 0642/506-153

Mobil: 0620/266-1478 (Nagy Márta alapszolgáltatásvezető)

 

Nyíregyháza, 2021. 03.16.

 

                                                                                Sipos Ilona

                                                                            intézményvezető

                                                                 

Tovább olvasom..

Eu