Legfrissebb hírek
Honvédsulis felajánlás
Tovább...
Egészségfejlesztés 2.
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Édes élet az Élimben

Újból bebizonyították az Élim dolgozói, és támogatói, hogy milyen nagy ereje van a szeretetnek! Mindenki szinte kész alkotásokkal érkezett, hogy mértékletesen bár, de kicsit édesen készüljünk a Pünkösdre. Igazán nagyszerű napot töltöttünk együtt, lakók és dolgozók!

Tovább olvasom..

Csapatépítő kikapcsolódás

Tovább folytatódik az intézmény munkavállalói számára a csapatépítő kikapcsolódás. Most az ápoló-gondozó otthon gondozói csapatának második körös kirándulására került sor, ahol a résztvevők ismerkedhettek egymással, túrázhattak, pihenhettek együtt. Többek között ellátogattak Tolcsvára  ... 

Tovább olvasom..

Feltöltődési lehetőség munka közben is

Örömmel hirdetjük, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthon székhelyén elkészült a Relax szoba, mely 2023. május 15-től várja munkavállalóit, hogy egy kicsit kiszakadhassanak a zsivajból, kikapcsolódhassanak a mindennapi megterhelő feladatok közepette. A feltöltődés lehetősége mindenki számára biztosított, és mindössze 2 perc séta a Derkovits utcai telephelytől.

A relaxációs helyiségben helyett kapott egy jadeköves masszázságy, masszírozó szék, mini könyvtár, kávéfőző, babzsák fotel, nassolni való finomságok és persze kerti pad szett is egy kis napfürdőzéshez.

Szeretettel várjuk a munkatársakat egy csésze kávéra, teára, aprósüteményre egy pihentető masszázs mellett. ????

 

Tovább olvasom..

Interaktív táblás foglalkozások

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Központ és a Belügyminisztérium által támogatott Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2022 projekt keretein belül az Élim Evangélikus Szeretetotthon FOF2022-C-2623 azonosítószámú pályázatában résztvevő munkatársak már 5. hónapja tartják a foglalkozásokat tematikusan felépített témakörökben az intézmény különböző ellátottjai számára.

Eddig feldolgozott témák között szerepel: Évszakok, Emberi test, Állatok világa, Növényekkel kapcsolatos ismeretek. És még közel sincs vége a programnak. ...

Tovább olvasom..

Foglalkozások sokszínűsége

Május 10.-e a Madarak és fák napja. Ez alkalomból a napi foglalkozásokat is e köré a téma köré csoportosítottuk. Az ápoló-gondozó otthon ellátottjai erdőhöz, állatokhoz köthető dalokra, mondókákra tornázhattak. Volt többek között állatasszisztált terápiás foglalkozás, amely a kezdetek óta nagy lelkesedésnek örvend, és töretlen fejlődés, illetve az elért eredmények szinten tartása tapasztalható minden ellátott esetében. ...

Tovább olvasom..

Látogatás a Tűzoltóságon
Ma a Támogatott lakhatás lakói a Nyíregyházi Tűzoltóságnál ismerkedtek a tűzoltók munkájával. Nagyon sok hasznos dolgot tanulhattunk meg a mai napon. Mint például:
ne hagyjuk bedugva a telefon töltőt, ne dobjuk el az égő Cigarettát, ne hívjuk feleslegesen vagy csinytevésből a tűzoltókat, stb. ...
Tovább olvasom..

Református vendégek Élimben

A Gazdagréti Református Gyülekezet néhány tagja látogatott intézményünkbe Thoma László lelkész úr vezetésével 2023. május 6-án.

Közös állatkerti látogatásban, ebédre jóízűen elfogyasztott pizzázásban lehetett részük az Élim lakóinak, akik személyre szóló ajándékokat is kaptak a gyülekezettől. ...

Tovább olvasom..

Nyugdíjas köszöntő

Nem érkezünk pihenni, egyik rendezvény követi a másikat. Hála Istennek, ismét örömteli esemény miatt gyűltünk össze, hogy kollégánkat nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntsük, búcsúztassuk. Az ellátottak és a munkavállalók ezúttal is megtöltötték intézményünk ebédlőjét, és egy már hagyománnyá vált búcsúztató ünnepség keretein belül kívántak minden jót, illetve mondtak köszönetet a köztük végzett munkáért. 

Az alkalmon intézményvezető asszony köszöntője után Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony is áhítattal szolgált, melyet követően nem maradhatott el az ajándékok átadása sem.

Kívánunk Emesének aktív, jó egészségben töltött nyugdíjas éveket!

Intézményünk kapuja mindig nyitva áll.

Tovább olvasom..

Nyugdíjasként is lendületesen a munkában

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon több mint 100 éve szolgálja az elesetteket, igyekszik otthont nyújtani és feledtetni az intézményi kereteket.

Ennek az otthonnak az életébe csöppent bele Sipos Ilona 2016. október 1-én, és lett újra álmodója az Élimnek, a benne rejlő lehetőségeknek. Intézményvezetőként mindent elkövetett, hogy stabil lábakat, fejlődést biztosítson.

Hatalmas változáson ment át intézményünk és folyamatosan bővült. Integrált intézmény lettünk, új szolgáltatások kerültek beindításra, pályázatok és beruházások követték egymást. Nem volt idő unatkozni ???? ...

Tovább olvasom..

Május 1.

A munka ünnepe alatt sem áll meg az élet intézményünkben. A gondozók és a konyha dolgozói igyekeztek minél színesebbé tenni az ünnepet. Jó idő, napsütés, zöldellő udvar, színes lufik, együttlét, sok-sok mosoly az arcokon … Kell ennél több?

Tovább olvasom..

Sportnap az Élimben

A jó idő beköszöntével az Élim Evangélikus Szeretetotthon ápoló-gondozó részlegének ellátottjai újra birtokba vették az intézmény teraszát, ahol az egészségé, a sport fontosságának hangsúlyozásáé volt a főszerep. Mindenki kipróbálhatta magát célba-dobásban, tekézésben, asztali fociban, különböző labdajátékokban.  ...

Tovább olvasom..

Közös sütés a Credoban

A Credo Támogatott Lakhatás lakói a mai napon egy jó hangulatú háztartási ismeretek foglalkozás keretében ismét közösen készítették el egyik kedvenc ételüket: a fánkot. A csapatmunka után, megérdemelt módon együtt fogyasztották el a süteményt.

Tovább olvasom..

Eu Eu