Legfrissebb hírek
Vakáció újratöltve
Tovább...
Kirándulás – Harmadik felvonás
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Évzáró 2022

2022-ben is évzáró ünnepséggel zártuk le a 2021-2022-es tanévet az Élim Evangélikus Szeretetotthonban. Az eseménynek az intézmény kápolnája adott otthont.

A délelőtti program Balázsé István Edit munkatársunk köszöntőjével kezdődött, majd Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítata következett. ...

Tovább olvasom..

Nyári kiruccanások

Nyári kiruccanások

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonba is beköszöntött a jó idő, amit egyből ki is használtak az ellátottak. Már 2 turnus is (összesen 8 fő) eljuthatott Bodrogkeresztúrra, ahol a hagyományokhoz híven a Betlehem Pihenőház biztosította a szállást és a napi háromszori étkezést számukra. Közös játékok, kirándulás, süteményezés, fagylaltozás tették izgalmassá és emlékezetessé az előnyári nyaralást.

Jövő héten újabb csapat indul útnak. Bízunk benne, hogy ők is napsütésben tölthetik idejüket.

Tovább olvasom..

Anyák napja - 2022

Tisztelt Édesanyák, Édesapák, Hozzátartozók, Gondnokok, Követőink, Élimi nagy család!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthonban oly nagy hagyománynak tekinthető Anyák napi ünnepi műsor sajnos 2022-ben sem valósulhat meg kedves vendégeink személyes jelenlétével.

Mint Önök is tudják, ez az év legnagyobb rendezvénye az intézményben, és több mint 100 vendég látogat ilyenkor hozzánk. 

...

Tovább olvasom..

Költészet Napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben sok helyen irodalmi programokkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

2022-ben az Élim Evangélikus Szeretetotthon összekapcsolta ezt a szép eseményt a 110 éve született Túrmezei Erzsébet emlékévével, és ez alapján szervezte meg a megemlékezést.

Tovább olvasom..

Új hónap, új élmények

Az április sem indul unalmasan az Élim Evangélikus Szeretetotthon életében. Rögtön április 1-én több program is megrendezésre került, melyek közül egyik a mostmár hagyományosan megrendezett TESCO vásárlás. Idén egy kicsit változtattunk. ...

Tovább olvasom..

Székhely változás!

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon székhelye 2022. március hónaptól megváltozott, így a továbbiakban levelezési és számlázási címünk:

Élim Evangélikus Szeretetotthon

4400 Nyíregyháza, Csalitos u. 17.

 

Minden más adat változatlan maradt. A korábbi székhely (4400 Nyíregyháza, Derkovits u. 21.) ezentúl az intézmény 1. számú telephelyeként lesz nyilvántartva.

Tovább olvasom..

Szociális Munka Világnap

2022. március 17-én, a Szociális Munka Világnapja alkalmából intézményünk munkavállalói a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szervezett ünnepségen vettek részt.

A Debrececeni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet javaslatára az Élim Evangélikus Szeretetotthon elnyerte a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális Képzéseinek Oktató Intézménye címet az oktatásban végzett kiemelkedő munkáért.

Az oklevelet és emléktáblát Dr. habil Móré Marianna, a kar dékánja adta át intézményvezető asszonynak.

Köszönjük az elismerést!

Tovább olvasom..

Farsangozás a kirándulásért

Kihasználva a böjti időszak előtti utolsó pillanatokat, sikerült még egy kis vidámságot csempészni az Élim Evangélikus Szeretetotthon Oázis és Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatások lakóinak és a Nappali ellátást igénybe-vevőknek a mindennapjaiba.

Így került megrendezésre a Nappali ellátás épületében a 2022-es Farsangi mulatság, melyre belépés csak jelmezben volt megengedett. ...

Tovább olvasom..

Nőnapi programkavalkád

2022. március 8-án került megrendezésre Nőnapi programunk az Élim Evangélikus Szeretetotthonban.

A férfi munkatársak köszöntötték a hölgyeket egy-egy szál rózsával, és az intézmény részéről sem maradhatott el az ajándék. ...

Tovább olvasom..

Támogatott Lakhatás - Igényfelmérés

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon 1920 óta végzi a fogyatékkal élők gondozását, fejlesztését. Ápoló-gondozó otthonunkban 50 fő ellátását végezzük. Nappali ellátásunk és támogató szolgálatunk mellett az elmúlt években 2 támogatott lakhatást hoztunk létre. 2021-ben saját forrásból vásároltunk egy ingatlant Nyíregyházán a Kassa közben, mely 5 szobában 10 fő befogadására lesz képes.

Rövidtávú céljaink között szerepel újabb támogatott lakhatások létrehozása Nyíregyházán. Leendő ingatlanjainkban 10-11 fő elhelyezését biztosítjuk családias környezetben, ahol egy szobában 1-2 fő elhelyezése lehetséges.

A támogatott lakhatásban alapszolgáltatásként biztosítjuk
– lakhatást: külön szobában
– esetvitelt: önálló életvitel fenntartása a szociális munka eszközeivel
– közszolgáltatások és a társadalmi életben való részvételt segítő más szolgáltatások igénybevételében való segítségnyújtást.

Komplex szükségletfelmérés alapján és az erre vonatkozó igény esetén:
– felügyeletet
– étkeztetést
– gondozást
– készségfejlesztést
– tanácsadást
– pedagógiai segítségnyújtást
– gyógypedagógiai segítségnyújtást
– szállítást
– háztartási vagy háztartást pótló segítségnyújtást biztosítunk.

A személyre szabott szolgáltatások nyújtására támogató szolgálatot és fogyatékos személyek nappali ellátását is hozunk létre.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a támogatott lakhatással kapcsolatban, keressen bizalommal

Sipos Ilona 20/455-4228; elim@lutheran.hu

 

Tovább olvasom..

A farsangi napokban ...

2022-ben sem mondhatjuk el, hogy hagyományos módon van lehetőségünk ünnepelni a farsangot. Igaz, vendégek nélkül, zárt körben, de 2022.02.15-én az egész nap a szórakozásról, meglepetésről szól az Élim Evangélikus Szeretetotthon bentlakói számára. ...

Tovább olvasom..

Új terápiás színterek

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon 2021-ben 2 új terápiás szoba kialakítását tűzte ki célul, hogy a bentlakás ellátottjai számára még több helyszínen tudja biztosítani a képességek szinten tartását, fejlesztését. Tavaly év végére sikerült berendezni egy ingergazdag és egy ingerszegény környezet, melyek alkalmasak arra, hogy egyéni és kiscsoportos terápiás foglalkozásokon mind az 50 fő ellátott részt vehessen heti 2 alkalommal, rendszeresen 2022 januárjától. ...

Tovább olvasom..

Eu Eu