Legfrissebb hírek
Vakáció újratöltve
Tovább...
Kirándulás – Harmadik felvonás
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Teaház program – Egy korszak margójára

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú, „Együtt az úton” A Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szerepvállalás erősítése a XXI. században című pályázat keretein belül megvalósított Teaház program- sorozatunk utolsó alkalmához érkeztünk, melyen a veszélyhelyzet miatt sajnos nem ünnepelhettünk együtt személyesen a meghívottakkal. ...

Tovább olvasom..

Az év diakóniai munkatársa díj elnyerése

2020. november 15. Reménység vasárnapja az egyházi esztendőben. Intézményünk képviseletében Sipos Ilona intézményvezető asszony és Tarcsi Katalin, ápolási koordinátor is részt vett a Bólyai téri Istentiszteleten, melyre meghívást kaptunk.

Az erre a vasárnapra oltár előtti felolvasásra kijelölt igeszakasz Máté 25, 31-46 meghallgatása közben rögtön eszünkbe juthatott a tavaszi pandémiás időszak, és az intézmény munkatársainak munkája, helytállása:

“Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.  …Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” ...

Tovább olvasom..

Élimi TESCO

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban a vírushelyzet sem lehet akadálya, hogy szokásos, betervezett programjainkat megvalósítsuk. Igaz, kicsit másképp, és csak az intézmény falain belül, de november 3-án lehetőség volt bevásárolni a „helyi TESCO”-ban. ...

Tovább olvasom..

Boldog születésnapot Ági!

A látogatási és intézményelhagyási tilalom nem lehet akadálya annak, hogy ünnepeljünk.

Főleg akkor, ha egy ellátottunk épp a 60. születésnapját ünnepli.

Mint mindenkinek, aki a 60-asok klubjába léphet, így Jónás Ágikának is külön születésnapi ünnepséget szerveztünk az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül „Teljes élet napja” elnevezéssel, melyre feldíszítettük az ebédlőt. Mindenki izgatottan foglalt helyet, és várta, hogy mi mindennel készültünk.

Egy kicsit más volt ez az alkalom, mint a megszokottak, nagyobb szervezést igényelt, hiszen nem szerettünk volna csalódást okozni, hogy esetleg nem érkeznek meg az ajándékok. ...

Tovább olvasom..

"Lássunk világot!"

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon minden lehetőséget megpróbál kihasználni, mellyel lakóinak életét, mindennapjait színesítheti. Így került sor egyik munkavállalónk tanyájának meglátogatására, és állatokkal való ismerkedésre, barátkozásra Nyírtelken. Egy kellemes délelőttöt tölthetett el 9 ellátottunk kellemes, családias környezetben, szabad levegőn. Az első turnus és a nagy érdeklődés miatt már készülünk, hogy másoknak is lehetőséget adjunk a kirándulásra....

 

Tovább olvasom..

Sztehlo Gábor rajzpályázat

A Diakónia napja alkalmából ismét pályázatot hirdettünk az Élim Evangélikus Szeretetotthonban „Ilyennek látom Sztehlo Gábor munkásságát” címmel, melyre képzőművészeti és szépirodalmi munkákat egyaránt vártunk.

Az ellátottak nagyon lelkesek voltak, gyűjtőmunkát folytattak, hogy minél teljesebb képet kaphassunk Sztehlo Gábor életéről, munkásságáról. ...

Tovább olvasom..

Koronavírus tájékoztató - 2020.09.17

Tisztelt Hozzátartozók/ Gondnokok/ kedves Követőink!

 

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthonban megbetegedések nincsenek, az intézmény működése zavartalan.

Napi rendszerességű programokat, foglalkozásokat természetesen megtartjuk az ellátottak számára, így nem maradnak el az áhítatok, a manuális foglalkozások, az iskola sem. Nappali ellátásunk működik az érvényben lévő tisztifőorvosi előírások betartásával. A Támogatott Lakhatás lakói csak munkavégzés céljából hagyják el otthonukat.

Az intézmény által szervezett szabadidős programokon részt vehetnek az ellátottak, így üdülésük 3 turnusban 18 gondozott számára lezajlott, sok új élménnyel, kipihenten tértek vissza az intézménybe.

Arra törekszünk, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben, olyan programokat szervezünk számukra, melyek alkalmával közösen kimozdulhatnak. Ezzel igyekszünk csökkenteni a bezártság-érzetet és próbáljuk pótolni a hozzátartozók látogatásainak hiányát.

Probléma, megbetegedés esetén azonnal értesítjük az érintetteket, de bízunk benne, hogy egészségben leszünk túl ezen az időszakon is.

Tovább olvasom..

Nyárvégi kirándulás

2020-ban kicsit megkésve, de azért sikerült megvalósítani az Élim Evangélikus Szeretetotthon az Oázis és a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás lakóinak nyaralását 3 turnusban. 18 ellátott kapott lehetőséget, hogy 4-4 napig egy kicsit intézményi kereteken kívül is kikapcsolódhasson.

Már hagyomány, hogy szállásukat és étkeztetésüket a Betlehem Pihenőház biztosította Bodrogkeresztúron. Ezúton is köszönjük nekik a lehetőséget! ...

Tovább olvasom..

Tájékoztatás 2020.09.09

Tisztelt Hozzátartozók, Gondnokok!

Intézményünk, a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott Élim Evangélikus Szeretetotthon lakói – az Önök szeretett gyermekei/gondnokoltjai – számunkra is a legfontosabbak. Egészségük és életük védelmében a mostani járványügyi veszélyhelyzet alatt is minden lehetséges intézkedést megteszünk.

Intézményünkben szigorúan betartjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának koronavírussal kapcsolatos eljárásrendjét, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített szakmai protokoll útmutatóját. ...

 

Tovább olvasom..

Látogatási tilalom!
Tisztelt Hozzátartozók!
A mai napon kaptuk meg az Országos Tiszti Főorvos határozatát, melyben most már általa elrendelt látogatási tilalom van érvényben az intézményben.
Ez alól kivételt csak haldokló ellátott látogatása jelenthet.
Látogatási tilalom vonatkozik az intézmény működésének hatósági és szakértői ellenőrzésére is. Ez alól kivétel az ellátottak szakértői vizsgálata.
A látogatási tilalom mellett, intézményelhagyási tilalom van érvényben. Az intézményt az alább felsorolt okok miatt hagyhatják el lakóink:
 • munkavégzés céljából
 • egészségügyi vizsgálatok elvégzése érdekében
 • különösen méltányolható esetben intézményvezetői külön engedéllyel
 • az intézmény által szervezett szabadidős tevékenységek céljából
Új ellátott csak - a felvételt megelőző 5 napon belüli, 48 órás időkülönbséggel, 2 alkalommal elvégzett, az egészségügyi szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat -SARS-CoV-2 teszt- negatív eredménye birtokában vehető fel.
 
Megértésüket és együttműködéseket köszönjük! Vigyázzanak magukra!
2020. 09.08. Sipos   intézményvezető
Tovább olvasom..

Látogatási tilalom

Látogatási tilalom az evangélikus fenntartású szociális otthonokban!

A koronavírus-fertőzöttek számának jelentős emelkedését figyelembe véve a Magyarországi Evangélikus Egyház a fenntartásában működő bentlakásos szociális intézményeire vonatkozóan látogatási tilalmat és kijárási korlátozást vezet be. Emellett kéri az intézmények vezetőit, hogy legkésőbb 2020. szeptember 7-től a korlátozásokat alkalmazzák és arról tájékoztassák lakóikat és a hozzátartozókat. 

A Magyarországi Evangélikus Egyház egyúttal köszöni minden érintett türelmét és együttműködését a rábízottak egészségének védelmében tett intézkedések során.

 

Tovább olvasom..

Látogatási szabályok

Tisztelt Hozzátartozók! Kedves Követőink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk korlátozza a látogatást, a lakóink eltávozásra, szabadságra történő hazavitelét.

Kérjük Önöket, hogy csak nagyon fontos családi események (születésnap stb.) alkalmából keressék fel lakóinkat és csak abban az esetben, ha betarthatónak ítélik meg a szabályokat, melyek az alábbiak:

 • csak egészségesen keressék fel az intézményt, erről nyilatkozatot kell kitölteni
 • külföldről hazatérve, csak két hét lejárta után kezdeményezzenek látogatást
 • a belépéskor és a látogatás alatt végig szájmaszk használata kötelező
 • belépéskor fertőtlenítő kézmosás szükséges
 • belépéskor használni kell a cipőtalp fertőtlenítésre kihelyezett fertőtlenítő oldattal átitatott lábtörlőt
 • a gondozottal személyes kontaktust (puszi, ölelés, simogatás stb.) nem szabd kezdeményezni, a látogatás alatt végig be kell tartani a 2 méteres távolságot
 • jó idő esetén csak az udvaron történhet a látogatás, rossz idő esetén a látogató szobában
 • a látogatásra be kell jelentkezni (06-42-506-153 vagy 0620-269-6313) (a látogató szoba használata egyszerre csak egy gondozott számára alkalmas),
 • egyidőben, egy lakónál maximum 2 fő tartózkodhat
 • a látogatás időtartama az udvaron történt találkozás esetén a 30 percet, a látogatószoba használata esetén a 15 percet nem haladhatja meg
 • csomagot hozhatnak, postai küldeményként is feladhatnak, tartalma feleljen meg annak a követélménynek, hogy a csomag 3 napig pihentetésre kerül.
 • a napokban tapasztalt járványügyi adatok alapján a gondozottjaink hazavitelét nem javasoljuk.
 • előre egyeztetett időpont esetén skype kapcsolatot tudunk biztosítani

 

Köszönjük türelmüket, köszönjük, hogy a szabályokat, javaslatokat eddig is betartották és együttműködtek velünk.

Jó egészséget kívánok Önöknek! Vigyázzanak magukra!

 

Nyíregyháza, 2020. 09. 02.

 

                                                                                     Sipos Ilona

                                                                                   intézményvezető

 

Tovább olvasom..

Eu Eu