Legfrissebb hírek
Élim napja
Tovább...
Színház az Élimben
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
CREDO avató ünnepség

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban 2022. szeptember 21-én, a Hála világnapján tartottuk meg az intézmény 3. támogatott lakhatásának avató ünnepségét, amely a Credo, azaz hitvallás Jézus Krisztusban nevet kapta.

Az új szolgáltatás teljes létszámmal kezdhette meg működését, 12 férőhelyen biztosít lakhatást fogyatékkal élő személyek számára. Gyönyörűen felújított környezet fogadta a beköltözőket, akik az ismerkedés fázisán már túl vannak, barátságok alakultak, szeretettel fordulnak egymáshoz. A Biblia szavaival kívánunk számukra minden jót új otthonukban: „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.” János 13:34 ...

Tovább olvasom..

Munkatársi kikapcsolódás

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. EKCP-KP-1-2022/2-000023 azonosítószámú, „Töltekezzünk, hogy a ránk bízottakat feltölthessük” című nyertes pályázatának köszönhetően az Élim Evangélikus Szeretetotthon munkatársai 2 napos kiránduláson vehettek részt, melynek célja a rekreáció, a csapatépítés volt. ...

Tovább olvasom..

Kirándulás Bodrogkeresztúron - 4. turnus

2022-ben már a 4. turnusnak is lehetősége nyílt eltölteni néhány feledhetetlen napot Bodrogkeresztúron és környékén kirándulva, hogy újult erővel, feltöltődve kezdődhessen számukra az őszi időszak. A Sztehlo Gábor és Credo Támogatott Lakhatások lakói közösen járták be a vidéket, múzeumokat, kilátókat. Természetesen minden nap tartogatott valami meglepetést, finomságot számukra. Bízunk benne, hogy élményekkel gazdagodva tért haza mindenki.

Kívánunk számukra tartalmas napokat az év hátralévő részére is.

Tovább olvasom..

Állatasszisztált terápiás foglalkozások

2022. szeptemberével nemcsak az új tanév kezdődött el az Élim Evangélikus Szeretetotthon ápoló-gondozó részlegének életében, hanem a Magyarországi Evangélikus Egyház Andorka Eszter Program 2022 pályázatának köszönhetően 5 hónapon keresztül heti 2 alkalommal állatasszisztált terápiás foglalkozáson is részt vehetnek az ellátottak 6 csoportban. Az első alkalomra szeptember 5-én került sor, mely igazán nagy sikert aratott és pozitív hatást gyakorolt a lakókra. Bízunk benne, hogy a terápiának köszönhetően az ellátottak fejlesztése is fokozottan megvalósulhat az előttünk álló időben.

 

Tovább olvasom..

Új kenyér ünnepe 2022

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban hagyományőrző módon, immáron 4. alkalommal került megrendezésre az Új kenyér ünnepe rendezvény.

Az egyre bővülő intézmény életében ez azt is jelenti, hogy már nemcsak az ápoló-gondozó otthon ellátottjai, hanem a 3 Támogatott Lakhatás lakói is részt vettek az ünnepi alkalmon.

Minden évben más és más lelkész teljesít ilyenkor nálunk vendégszolgálatot. Idén Horváth-Hegyi Áron lelkész úr volt a vendégünk nyugalmazott Adámi László lelkész úr és kedves felesége társaságában. Nagy örömmel fogadta őket az élimi közösség. ...

Tovább olvasom..

Nyári színház

Augusztus hónapot írunk, még javában tombol a hőség, süt a nap. Az Élim Evangélikus Szeretetotthon ápoló-gondozó részlegének és Oázis Támogatott Lakhatásának ellátottjaihoz vendégek érkeztek. Ezúttal a Mandula Színház tagjai látogattak hozzánk, akik ismét egy zenés mesés darabbal készültek.  ...

Tovább olvasom..

Nyári tábor az Élimben 2. felvonás

Múlt héten sikeresen megvalósult az Élim Evangélikus Szeretetotthonban a 2. napközis tábor is, melyen 11 gyermek vehetett részt.

Az ismerkedés után gyorsan összeszoktak a fiatalok, és igazi csapatként voltak jelen a szervezett programokon.

Igyekeztünk színesíteni a hét minden napját, így többek között megvalósult sorverseny, bibliai tanítás, tanmese és annak feldolgozása, Exatlon, vízibomba verseny, játszóterezés Sóstón, agyagozás, ügyességi és labdajátékok, csillámtetoválás. ...

Tovább olvasom..

Élim napja 2022

Nyári szünet, jó idő, napsütés, vidámság, zenés – mozgásos foglalkozások. Ezek jellemzik az Élim Evangélikus Szeretetotthon ápoló-gondozó otthonának mindennapjait jelenleg.

Hagyományokhoz híven idén is megrendeztük számukra az Élim napja programunkat, melyre szűk, családias körben kerítettünk sort.

A délelőtti eseményen számos programelemben lehetett részük a megjelenteknek. ...

Tovább olvasom..

Támogatott Lakhatás Szakmai Nap

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon a Halmozottan Sérültek Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen szervezett Szakmai napot Nyíregyházán „Támogatott lakhatási szolgáltatás halmozottan sérült emberek részére” címmel 2022.07.06-án. A rendezvény ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött.

Több mint 30 fő jelentkezett (fogyatékkal élőket segítő szervezetek képviselői, intézményvezetők, érintett szülők). ...

Tovább olvasom..

Nyári tábor az Élimben

Már két hete elkezdődött a nyári szünidő minden iskolában, beköszöntött a jó idő is. 

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon idén is 3 turnusban szervez nyári tábort, melyen most a munkatársak gyermekei vehetnek részt. A táborok az érzékenyítés jegyében zajlanak, a gyerekek megismerkedhetnek a fogyatékkal élők által használt segédeszközökkel játékos formában, kreatív és sportos foglalkozásokon vehetnek részt, illetve egyházi fenntartású intézmény lévén bibliai történeteket dolgozhatnak fel. Találkozhatnak az intézmény támogatott lakhatásainak lakóival is. 
Óriási lehetőség és segítség ez a munkavállalók számára, hogy gyermekeik nyári elhelyezése részben megoldott legyen. 
Tovább olvasom..

Nyári kiruccanások - Oázis

Az ápoló-gondozó otthon ellátottai után az Oázis Támogatott Lakhatás 6 lakója is eljutott a jól megérdemelt nyári pihenésre Bodrogkeresztúrra. Unatkozni nem volt idejük a 4 nap alatt, melyet együtt tölthettek. A jó időnek köszönhetően aktív pihenésben volt részük, hiszen minden nap más és más helyekre látogattak el, fedezték fel a környék nevezetességeit, híres épületeit.

Volt munkavállalónak és kedves szülőnek köszönhetően vendégségben is járhattak, ahol sok-sok finomság és izgalmas játékok vártak rájuk. 

A táborok augusztus végén folytatódnak. 

Tovább olvasom..

Évzáró 2022

2022-ben is évzáró ünnepséggel zártuk le a 2021-2022-es tanévet az Élim Evangélikus Szeretetotthonban. Az eseménynek az intézmény kápolnája adott otthont.

A délelőtti program Balázsé István Edit munkatársunk köszöntőjével kezdődött, majd Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítata következett. ...

Tovább olvasom..

Eu Eu