Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Támogatott Lakhatás Szakmai Nap

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon a Halmozottan Sérültek Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen szervezett Szakmai napot Nyíregyházán „Támogatott lakhatási szolgáltatás halmozottan sérült emberek részére” címmel 2022.07.06-án. A rendezvény ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött.

Több mint 30 fő jelentkezett (fogyatékkal élőket segítő szervezetek képviselői, intézményvezetők, érintett szülők). ...

Tovább olvasom..

Nyári tábor az Élimben

Már két hete elkezdődött a nyári szünidő minden iskolában, beköszöntött a jó idő is. 

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon idén is 3 turnusban szervez nyári tábort, melyen most a munkatársak gyermekei vehetnek részt. A táborok az érzékenyítés jegyében zajlanak, a gyerekek megismerkedhetnek a fogyatékkal élők által használt segédeszközökkel játékos formában, kreatív és sportos foglalkozásokon vehetnek részt, illetve egyházi fenntartású intézmény lévén bibliai történeteket dolgozhatnak fel. Találkozhatnak az intézmény támogatott lakhatásainak lakóival is. 
Óriási lehetőség és segítség ez a munkavállalók számára, hogy gyermekeik nyári elhelyezése részben megoldott legyen. 
Tovább olvasom..

Nyári kiruccanások - Oázis

Az ápoló-gondozó otthon ellátottai után az Oázis Támogatott Lakhatás 6 lakója is eljutott a jól megérdemelt nyári pihenésre Bodrogkeresztúrra. Unatkozni nem volt idejük a 4 nap alatt, melyet együtt tölthettek. A jó időnek köszönhetően aktív pihenésben volt részük, hiszen minden nap más és más helyekre látogattak el, fedezték fel a környék nevezetességeit, híres épületeit.

Volt munkavállalónak és kedves szülőnek köszönhetően vendégségben is járhattak, ahol sok-sok finomság és izgalmas játékok vártak rájuk. 

A táborok augusztus végén folytatódnak. 

Tovább olvasom..

Évzáró 2022

2022-ben is évzáró ünnepséggel zártuk le a 2021-2022-es tanévet az Élim Evangélikus Szeretetotthonban. Az eseménynek az intézmény kápolnája adott otthont.

A délelőtti program Balázsé István Edit munkatársunk köszöntőjével kezdődött, majd Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítata következett. ...

Tovább olvasom..

Nyári kiruccanások

Nyári kiruccanások

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonba is beköszöntött a jó idő, amit egyből ki is használtak az ellátottak. Már 2 turnus is (összesen 8 fő) eljuthatott Bodrogkeresztúrra, ahol a hagyományokhoz híven a Betlehem Pihenőház biztosította a szállást és a napi háromszori étkezést számukra. Közös játékok, kirándulás, süteményezés, fagylaltozás tették izgalmassá és emlékezetessé az előnyári nyaralást.

Jövő héten újabb csapat indul útnak. Bízunk benne, hogy ők is napsütésben tölthetik idejüket.

Tovább olvasom..

Anyák napja - 2022

Tisztelt Édesanyák, Édesapák, Hozzátartozók, Gondnokok, Követőink, Élimi nagy család!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthonban oly nagy hagyománynak tekinthető Anyák napi ünnepi műsor sajnos 2022-ben sem valósulhat meg kedves vendégeink személyes jelenlétével.

Mint Önök is tudják, ez az év legnagyobb rendezvénye az intézményben, és több mint 100 vendég látogat ilyenkor hozzánk. 

...

Tovább olvasom..

Költészet Napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben sok helyen irodalmi programokkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

2022-ben az Élim Evangélikus Szeretetotthon összekapcsolta ezt a szép eseményt a 110 éve született Túrmezei Erzsébet emlékévével, és ez alapján szervezte meg a megemlékezést.

Tovább olvasom..

Új hónap, új élmények

Az április sem indul unalmasan az Élim Evangélikus Szeretetotthon életében. Rögtön április 1-én több program is megrendezésre került, melyek közül egyik a mostmár hagyományosan megrendezett TESCO vásárlás. Idén egy kicsit változtattunk. ...

Tovább olvasom..

Székhely változás!

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon székhelye 2022. március hónaptól megváltozott, így a továbbiakban levelezési és számlázási címünk:

Élim Evangélikus Szeretetotthon

4400 Nyíregyháza, Csalitos u. 17.

 

Minden más adat változatlan maradt. A korábbi székhely (4400 Nyíregyháza, Derkovits u. 21.) ezentúl az intézmény 1. számú telephelyeként lesz nyilvántartva.

Tovább olvasom..

Szociális Munka Világnap

2022. március 17-én, a Szociális Munka Világnapja alkalmából intézményünk munkavállalói a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szervezett ünnepségen vettek részt.

A Debrececeni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet javaslatára az Élim Evangélikus Szeretetotthon elnyerte a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális Képzéseinek Oktató Intézménye címet az oktatásban végzett kiemelkedő munkáért.

Az oklevelet és emléktáblát Dr. habil Móré Marianna, a kar dékánja adta át intézményvezető asszonynak.

Köszönjük az elismerést!

Tovább olvasom..

Farsangozás a kirándulásért

Kihasználva a böjti időszak előtti utolsó pillanatokat, sikerült még egy kis vidámságot csempészni az Élim Evangélikus Szeretetotthon Oázis és Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatások lakóinak és a Nappali ellátást igénybe-vevőknek a mindennapjaiba.

Így került megrendezésre a Nappali ellátás épületében a 2022-es Farsangi mulatság, melyre belépés csak jelmezben volt megengedett. ...

Tovább olvasom..

Nőnapi programkavalkád

2022. március 8-án került megrendezésre Nőnapi programunk az Élim Evangélikus Szeretetotthonban.

A férfi munkatársak köszöntötték a hölgyeket egy-egy szál rózsával, és az intézmény részéről sem maradhatott el az ajándék. ...

Tovább olvasom..

Eu Eu