Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Élimi Csendesnapok februárban

Február hónap eleje minden évben a lelki feltöltődésről szól mind a munkavállalók, mind az ellátottak esetében. Idén sem volt ez másképp, bár a COVID-19 okozta pandémiás helyzet kicsit felülírta a tervezett programokat.

Mindkét csendesnapot Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony tartotta meg, mivel külső előadó meghívása nem lehetséges egyelőre. A modern technika segítségével mégis vendég érkezett a munkatársakhoz Sándor Frigyes, miskolci evangélikus lelkész személyében. A koronavírus kapcsán kezdett biblikus sorozatának egy részét is megtekinthették a jelenlévők. ...

Tovább olvasom..

COVID oltás

Tisztelt Hozzátartozók, Gondnokok, kedves Követőink!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az intézményünkben, az Élim Evangélikus Szeretetotthonban és annak telephelyein, a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatásban és az Oázis Támogatott Lakhatásban élő ellátottak és munkavállalók Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinával történő oltása megkezdődött 2021. január 31-én. Az első oltás után mindenki jól van, mellékhatás nem jelentkezett.

Köszönjük az oltócsoport empatikus hozzáállását!

A második oltásra 21 nap múlva kerül sor.

Ezúton is köszönöm a munkatársak pontos, precíz munkáját, mellyel elősegítették az oltási folyamat gördülékenységét.

Legfontosabb számunkra, hogy a ránk bízott lakók biztoságban legyenek, egészségük megőrzéséért mindent megteszünk. Ennek is köszönhető, hogy intézményünkben jelenleg semmilyen influenza-típusú megbetegedés nincsen.

Az intézményi zárlat okozta nehézségekre való tekintettel szeretnénk segíteni Önöknek, hogy kapcsolatban tudjanak maradni szeretteikkel. Keressenek bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-42/506-153, email: elim@lutheran.hu

Emellett weboldalunkon (www.elim.hu), facebook csoportunkban (https://www.facebook.com/groups/436996403323852) és a fenntartó weboldalán (www.diakonet.hu) igyekszünk minden hiteles, pontos és naprakész információt közzétenni a továbbiakban is.

Üdvözlettel,

Sipos Ilona

intézményvezető

 

2021. február 1.

Tovább olvasom..

"Télapó itt van ..."

 

Hagyományainkhoz híven december 4-én megérkezett az élimi lányok körébe a Mikulás, akit nagy örömmel, tapssal fogadtak, és egy komisz krampuszt is hozott magával. Mindenki szeretett volna verset mondani, énekelni vagy épp egy színes rajzot átadni a Mikulásnak.

A Mikulás sem érkezett felkészületlenül, teli puttonyt is hozott magával, melyben volt mindenféle finomság, így senki nem maradt édesség nélkül. Mielőtt a csomagokat szétosztotta volna, névre szóló versikékkel köszöntötte a lakókat, akik felállva hallgatták kedves szavait.

 

Tovább olvasom..

Teaház program – Egy korszak margójára

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú, „Együtt az úton” A Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szerepvállalás erősítése a XXI. században című pályázat keretein belül megvalósított Teaház program- sorozatunk utolsó alkalmához érkeztünk, melyen a veszélyhelyzet miatt sajnos nem ünnepelhettünk együtt személyesen a meghívottakkal. ...

Tovább olvasom..

Az év diakóniai munkatársa díj elnyerése

2020. november 15. Reménység vasárnapja az egyházi esztendőben. Intézményünk képviseletében Sipos Ilona intézményvezető asszony és Tarcsi Katalin, ápolási koordinátor is részt vett a Bólyai téri Istentiszteleten, melyre meghívást kaptunk.

Az erre a vasárnapra oltár előtti felolvasásra kijelölt igeszakasz Máté 25, 31-46 meghallgatása közben rögtön eszünkbe juthatott a tavaszi pandémiás időszak, és az intézmény munkatársainak munkája, helytállása:

“Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.  …Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” ...

Tovább olvasom..

Élimi TESCO

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban a vírushelyzet sem lehet akadálya, hogy szokásos, betervezett programjainkat megvalósítsuk. Igaz, kicsit másképp, és csak az intézmény falain belül, de november 3-án lehetőség volt bevásárolni a „helyi TESCO”-ban. ...

Tovább olvasom..

Boldog születésnapot Ági!

A látogatási és intézményelhagyási tilalom nem lehet akadálya annak, hogy ünnepeljünk.

Főleg akkor, ha egy ellátottunk épp a 60. születésnapját ünnepli.

Mint mindenkinek, aki a 60-asok klubjába léphet, így Jónás Ágikának is külön születésnapi ünnepséget szerveztünk az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül „Teljes élet napja” elnevezéssel, melyre feldíszítettük az ebédlőt. Mindenki izgatottan foglalt helyet, és várta, hogy mi mindennel készültünk.

Egy kicsit más volt ez az alkalom, mint a megszokottak, nagyobb szervezést igényelt, hiszen nem szerettünk volna csalódást okozni, hogy esetleg nem érkeznek meg az ajándékok. ...

Tovább olvasom..

"Lássunk világot!"

Az Élim Evangélikus Szeretetotthon minden lehetőséget megpróbál kihasználni, mellyel lakóinak életét, mindennapjait színesítheti. Így került sor egyik munkavállalónk tanyájának meglátogatására, és állatokkal való ismerkedésre, barátkozásra Nyírtelken. Egy kellemes délelőttöt tölthetett el 9 ellátottunk kellemes, családias környezetben, szabad levegőn. Az első turnus és a nagy érdeklődés miatt már készülünk, hogy másoknak is lehetőséget adjunk a kirándulásra....

 

Tovább olvasom..

Sztehlo Gábor rajzpályázat

A Diakónia napja alkalmából ismét pályázatot hirdettünk az Élim Evangélikus Szeretetotthonban „Ilyennek látom Sztehlo Gábor munkásságát” címmel, melyre képzőművészeti és szépirodalmi munkákat egyaránt vártunk.

Az ellátottak nagyon lelkesek voltak, gyűjtőmunkát folytattak, hogy minél teljesebb képet kaphassunk Sztehlo Gábor életéről, munkásságáról. ...

Tovább olvasom..

Koronavírus tájékoztató - 2020.09.17

Tisztelt Hozzátartozók/ Gondnokok/ kedves Követőink!

 

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthonban megbetegedések nincsenek, az intézmény működése zavartalan.

Napi rendszerességű programokat, foglalkozásokat természetesen megtartjuk az ellátottak számára, így nem maradnak el az áhítatok, a manuális foglalkozások, az iskola sem. Nappali ellátásunk működik az érvényben lévő tisztifőorvosi előírások betartásával. A Támogatott Lakhatás lakói csak munkavégzés céljából hagyják el otthonukat.

Az intézmény által szervezett szabadidős programokon részt vehetnek az ellátottak, így üdülésük 3 turnusban 18 gondozott számára lezajlott, sok új élménnyel, kipihenten tértek vissza az intézménybe.

Arra törekszünk, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben, olyan programokat szervezünk számukra, melyek alkalmával közösen kimozdulhatnak. Ezzel igyekszünk csökkenteni a bezártság-érzetet és próbáljuk pótolni a hozzátartozók látogatásainak hiányát.

Probléma, megbetegedés esetén azonnal értesítjük az érintetteket, de bízunk benne, hogy egészségben leszünk túl ezen az időszakon is.

Tovább olvasom..

Nyárvégi kirándulás

2020-ban kicsit megkésve, de azért sikerült megvalósítani az Élim Evangélikus Szeretetotthon az Oázis és a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás lakóinak nyaralását 3 turnusban. 18 ellátott kapott lehetőséget, hogy 4-4 napig egy kicsit intézményi kereteken kívül is kikapcsolódhasson.

Már hagyomány, hogy szállásukat és étkeztetésüket a Betlehem Pihenőház biztosította Bodrogkeresztúron. Ezúton is köszönjük nekik a lehetőséget! ...

Tovább olvasom..

Tájékoztatás 2020.09.09

Tisztelt Hozzátartozók, Gondnokok!

Intézményünk, a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott Élim Evangélikus Szeretetotthon lakói – az Önök szeretett gyermekei/gondnokoltjai – számunkra is a legfontosabbak. Egészségük és életük védelmében a mostani járványügyi veszélyhelyzet alatt is minden lehetséges intézkedést megteszünk.

Intézményünkben szigorúan betartjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának koronavírussal kapcsolatos eljárásrendjét, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített szakmai protokoll útmutatóját. ...

 

Tovább olvasom..

Eu Eu