Legfrissebb hírek
Élim napja
Tovább...
Színház az Élimben
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Kirándulni volna jó…!

Hangzott a fent említett mondatrészlet már hosszú hetek óta az élimi lányok szájából, akik nagyon jól tudják, hogy amint itt a jó idő, megkezdődik a nyaralás.

Az első turnus már el is tölthetett 4 napot Bodrogkeresztúron, a Betlehem pihenőházban, ahol már évek óta nagy szeretettel fogadják ellátottjainkat. A Tokajtól mindössze 7 km-re található település tökéletes kiindulópontja a környék felfedezésének. ...

Tovább olvasom..

Itt a szünidő!!!

Mint minden évben, így idén is június hónap az Élim Evangélikus Szeretetotthonban is a nyári szünidő megkezdődéséről szól.

Programok követik egymást, melyeken szívesen és örömmel vesznek részt az ellátottak.

A jó idő beköszöntével megtartottuk évzáró ünnepségünket, melyen Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony áhítata után a bizonyítványok átadása, az éves munka értékelése következett. ...

Tovább olvasom..

Élim Exatlon 2021

Még az intézményvezetést is meglepetésként érte a kezdeményezés, melyben néhány hónappal ezelőtt a konyhai dolgozók ügyességi megmérettetésre hívták az élim Evangélikus Szeretetotthon gondozói csoportját.

A pálya megtervezése, kialakítása, az ügyességi játékokhoz tartozó eszközök elkészítése is több hétig folyamatosan zajlott, hogy minden készen álljon a nagy napra.

Az előkészületekben az intézmény Támogatott Lakhatásainak lakói végig részt vettek, ők készítették, festették az eseményt hirdető molinót, a szükséges totemeket, dobozokat, és minden munkafolyamatnál elsőként jelentkeztek, hogy segíthessenek....

Tovább olvasom..

Élimi TESCO - 2021.május

Az Élim Evangélikus Szeretetotthonban immár második alkalommal került megrendezésre „helyi TESCO”-s vásárlás.

Nagy várakozás előzte meg az eseményt, melyhez minden szükséges alapanyagot beszereztünk, hogy mindenki kedve szerint válogathasson a kínálatból.

Ezzel az ötlettel, hogy helyben rendezzük be a vásárteret, olyanok is személyesen részesei lehetnek az élménynek, akik állapotuk miatt nem juthatnak el egy bevásárló körútra. ...

Tovább olvasom..

Tájékoztatás Alapszolgáltatás működéséről

TÁJÉKOZTATÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Eljárásrend a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére (2021.03.13.) alapján a szociális alapszolgáltatásokat az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthonban, a Magyarországi Evangélikus Egyház, mint fenntartó dokumentált jóváhagyása alapján az alábbiak szerint működtetjük:

  • a fogyatékkal élők nappali ellátása az intézmény épületében szünetel. A szolgáltatásokat az ellátottak lakókörnyezetében vagy infokommunikációs eszközökön keresztül biztosítjuk (igény szerint). Ez alól kivételt képez az Oázis Támogatott lakhatás lakói által igénybe vett nappali ellátás.
  • a Sztehlo Gábor Támogatott lakhatás számára a nappali ellátás által biztosított szolgáltatási elemeket a Támogatott lakhatás helyszínén nyújtjuk.
  • a támogató szolgáltatás esetében a személyi segítés és a szállítás működik. Személyi segítést védőfelszerelésben biztosítunk, szállítás során a maszk és kézfertőtlenítés használata kötelező. A szállítójárművek fertőtlenítése rendszeres és dokumentált.

 

Óvintézkedéseink célja, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink zavartalan működését, az igénybe-vevők számára továbbra is segítséget nyújtsunk, ugyanakkor az egészség megőrzésére, a vírusfertőzések elkerülésére törekszünk.

Működésünkről, a bevezetett új intézkedésekről rendszeresen tájékoztatjuk Önöket.

Telefonon, emailen továbbra is keressenek bennünket! Elérhetőségeink változatlanok:

Email: elim@lutheran.hu

Telefon: 0642/506-153

Mobil: 0620/266-1478 (Nagy Márta alapszolgáltatásvezető)

 

Nyíregyháza, 2021. 03.16.

 

                                                                                Sipos Ilona

                                                                            intézményvezető

                                                                 

Tovább olvasom..

Sajtóközlemény

 

2020| 12 | 31

ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon

 

Sajtóközlemény

EGYÜTT AZ ÚTON - A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A XXI. SZÁZADBAN (EFOP-1.3.7-17-2017-00008)

 

 

Az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon konzorciumban 50.000.000 Ft Európai Uniós támogatást nyert el az EFOP-1.3.7-17 „A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” program keretében. Konzorciumi partnerek az Evangélikus Diakónia és az Emmausért Alapítvány.

Pályázati azonosító: EFOP-1.3.7-17-2017-00008.

A projekt átfogó célja a társadalmi kohézió elősegítése, az előítéletesség elleni küzdelem megvalósítása, a hátránykompenzáció, az esélyteremtés.

A konzorciumi partnerek a megyeszékhely agglomerációjában közösségfejlesztési tevékenységet valósítottak meg.

 

A program célja volt az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan hátránykompenzáció megvalósítása, ezeken keresztül a társadalmi esélyteremtés és együttélés biztosítása.

A projekt 2018. 01. 01. – 2020. 12. 31.-ig tartott.

A projektbe hátrányos helyzetű célcsoportot vontunk be: 50 éven felüli életkorú személyek, megváltozott munkaképességűek, romák, fogyatékkal élők, szenvedélybetegek, idős személyek, bűnelkövetés, áldozattá válás szempontjából kiemelten veszélyeztetett gyermekek és fiatalok.

 

Megvalósított szakmai tevékenységek

  • Szemléletformálás, társadalmi érzékenyítés: Információs napok – rendezvények szervezése, tréningek és érzékenyítő csoportfoglalkozások lebonyolítása
  • Társadalmi együttélés javítása: Közösségfejlesztés- (re)integráció; Közösségi tér kialakítása, működtetése; Közösségi rendezvények lebonyolítása; Közösségek formális szervezeti létrehozásának, illetve fejlesztésének elősegítése, koordinálása
  • Prevenció: Egyéni, csoportos ismeretterjesztő alkalmak; Önkéntesek tréningje; Kallódó fiatalok támogatása, segítése; Szabadidő hasznos eltöltésére vonatkozó alkalmak
  • Szervezetfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységek: Egyházak közösségi tevékenységének fejlesztése; Szolgáltatásfejlesztés

 

További információ kérhető:

Monori Mónika, szakmai vezető (20/418-2003)

Nagy Márta, projektmenedzser (42/506-153)

Tovább olvasom..

Farsangi Mulatság a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatásban

Sztheló Gábor Támogatott lakhatás fiatal lakóközösségének, 02.12-én farsangi mulatságot rendeztünk. A képek önmagukért beszélnek. A fiatalok örömmel bújtak bele jelmezeikbe, és mutatták meg magukat egymásnak és a zsűrinek. Mind a fiatalok és a dolgozók szívvel- lélekkel készültek erre a napra. Nemcsak a jelmezek, hanem a tombola is nagy feladatokat rótt a dolgozókra. Itt szeretnénk megköszönni azt a sok tombola felajánlást, amit kaptunk a szülőktől, és munkatársaktól! Így lehetővé tették, hogy fiataljaink, nemcsak jólérezzék magukat, hanem hasznos dolgokat nyerjenek. A befolyt bevételből pedig lehetővé vált egy újabb kirándulás megszervezése. A kollegák szintén jelmezbe öltözve emelték a farsang hangulatát. Főszervezőként a varázsló asszony és csodakutyája, zene, koreográfia, hangulat felelősként a menyasszony, filmre felvette a túró rúdi, és a büfé felelőse Minnie egér volt. A felvonulást táncos mulatság követte. Úgy gondoljuk, mindenkinek maradandó élményt sikerült szereznünk.

Tovább olvasom..

Itt a farsang ...

Itt a farsang …

2021-ben egy kicsit másképp, egy kicsit szűkebb körben, de a farsangi ünnepkörhöz kötődve szerettünk volna egy kis kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a lakók számára, feledtetve a szeretteik hiányát, akikkel már régóta nem találkozhattak.

Február 16-án szerveztünk számukra farsangi mulatságot, melyre már hetekkel korábban megkezdték a készülődést versek, dalok gyakorlásával, színezéssel. Sorra érkeztek a kívánságok, hogy ki minek szeretne beöltözni. Igyekeztünk ezeket a kívánságokat teljesíteni lehetőségeinkhez mérten. ...

Tovább olvasom..

Élimi Csendesnapok februárban

Február hónap eleje minden évben a lelki feltöltődésről szól mind a munkavállalók, mind az ellátottak esetében. Idén sem volt ez másképp, bár a COVID-19 okozta pandémiás helyzet kicsit felülírta a tervezett programokat.

Mindkét csendesnapot Kovács Erzsébet intézményi lelkész asszony tartotta meg, mivel külső előadó meghívása nem lehetséges egyelőre. A modern technika segítségével mégis vendég érkezett a munkatársakhoz Sándor Frigyes, miskolci evangélikus lelkész személyében. A koronavírus kapcsán kezdett biblikus sorozatának egy részét is megtekinthették a jelenlévők. ...

Tovább olvasom..

COVID oltás

Tisztelt Hozzátartozók, Gondnokok, kedves Követőink!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az intézményünkben, az Élim Evangélikus Szeretetotthonban és annak telephelyein, a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatásban és az Oázis Támogatott Lakhatásban élő ellátottak és munkavállalók Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinával történő oltása megkezdődött 2021. január 31-én. Az első oltás után mindenki jól van, mellékhatás nem jelentkezett.

Köszönjük az oltócsoport empatikus hozzáállását!

A második oltásra 21 nap múlva kerül sor.

Ezúton is köszönöm a munkatársak pontos, precíz munkáját, mellyel elősegítették az oltási folyamat gördülékenységét.

Legfontosabb számunkra, hogy a ránk bízott lakók biztoságban legyenek, egészségük megőrzéséért mindent megteszünk. Ennek is köszönhető, hogy intézményünkben jelenleg semmilyen influenza-típusú megbetegedés nincsen.

Az intézményi zárlat okozta nehézségekre való tekintettel szeretnénk segíteni Önöknek, hogy kapcsolatban tudjanak maradni szeretteikkel. Keressenek bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-42/506-153, email: elim@lutheran.hu

Emellett weboldalunkon (www.elim.hu), facebook csoportunkban (https://www.facebook.com/groups/436996403323852) és a fenntartó weboldalán (www.diakonet.hu) igyekszünk minden hiteles, pontos és naprakész információt közzétenni a továbbiakban is.

Üdvözlettel,

Sipos Ilona

intézményvezető

 

2021. február 1.

Tovább olvasom..

"Télapó itt van ..."

 

Hagyományainkhoz híven december 4-én megérkezett az élimi lányok körébe a Mikulás, akit nagy örömmel, tapssal fogadtak, és egy komisz krampuszt is hozott magával. Mindenki szeretett volna verset mondani, énekelni vagy épp egy színes rajzot átadni a Mikulásnak.

A Mikulás sem érkezett felkészületlenül, teli puttonyt is hozott magával, melyben volt mindenféle finomság, így senki nem maradt édesség nélkül. Mielőtt a csomagokat szétosztotta volna, névre szóló versikékkel köszöntötte a lakókat, akik felállva hallgatták kedves szavait.

 

Tovább olvasom..

Teaház program – Egy korszak margójára

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú, „Együtt az úton” A Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szerepvállalás erősítése a XXI. században című pályázat keretein belül megvalósított Teaház program- sorozatunk utolsó alkalmához érkeztünk, melyen a veszélyhelyzet miatt sajnos nem ünnepelhettünk együtt személyesen a meghívottakkal. ...

Tovább olvasom..

Eu Eu