Legfrissebb hírek
Jöjj és láss!
Tovább...
3D nyomtatás a könyvtárban
Tovább...
 
Közösségi média
Aktuális híreink
Látogatási tilalom feloldása az Élim Evangélikus Szeretetotthonban
Tisztelt Hozzátartozók!
Megkaptuk az Országos Tiszti Főorvos határozatát a látogatási tilalom enyhítéséről. Ennek bizonyára nagyon sokan örülnek, mint ahogy mi is. Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az új szabályokról, melyet a látogatások során be kell tartani:
a látogatást 2020. 06. 04-től biztosítjuk az intézményben
- a látogató csak a saját hozzátartozójával találkozhat, ezért a látogatás helyszíne a látogató szoba. A gondozottat a gondozók kísérik a látogató szobába, Önök nem mehetnek a gondozottak közé. A látogatószobához jutást a gondozók megmutatják. Jó idő esetén az udvaron is tartózkodhatnak, de a mosoda előtti téren, hogy a többi gondozottunkkal ne kerüljenek kapcsolatba.
- a látogatószobánál kézfertőtlenítő került kihelyezésre, melynek használata kötelező, valamint szájmaszkot és egyszerhasználatos kesztyűt is biztosítunk, melyet szintén kérünk felvenni. Akkor is a kihelyezett védőeszközöket használjuk, ha Ön abban érkezik. Amiben érkezik azt kérjük levenni a bejáratnál és – ha egyszerhasználatos eszközök - a kihelyezett gyűjtőkbe helyezni.
- Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett cipőtalp fertőtlenítőt is használják!
A látogatásra most célszerű bejelentkezni, mert egyszerre 3 gondozotthoz fogadunk látogatót, akik egymással a távolságtartás szabályait kell, hogy érvényesítsék.
- Amennyiben 3 gondozotthoz érkezik látogató az udvaron a családok kellő távolságban (minimum 2 – 3 m) helyezkedjenek el egymástól. A látogató szobában csak 1 gondozott látogatása történhet
- Ágyban fekvő gondozotthoz, akit nem tudunk a látogató szobába vinni, egyszerre csak 1 fő látogató mehet be (kézfertőtlenítés, gumikesztyű, szájmaszk használatával), a többiek várakoznak, de nem a társalgóban, hanem olyan udvari részen, ahol gondozottakkal nem kerülnek kapcsolatba. (a mosoda előtti udvar)
- Természetesen csak teljesen egészséges, tünetmentes személy látogathatja meg a hozzátartozóját.
Közös érdekünk, hogy a szabályokat betartsuk. Örömmel fogunk találkozni Önökkel!
Sipos Ilona
intézményvezető
Tovább olvasom..

Látogatási tilalom feloldása a Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatásban
Tisztelt Hozzátartozók!
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az új szabályokról, melyet a látogatások során be kell tartani:
- a látogatást 2020. 06. 04-től biztosítjuk az intézményben. Kérjük, hogy a látogatási időt tartsák be, melyet jelen körülmények között szabályozunk:
Hétköznap: 17.00 -19.00
Szombat és vasárnap: 10.00 – 12.00 és 17.00 – 19.00
- a látogató csak a saját hozzátartozójával találkozhat, ezért a látogatás helyszíne rossz idő esetén az emeleti étkező. Más lakó a hozzátartozójukon kívül nem tartózkodhat együtt Önökkel.
- Jó idő esetén egyelőre csak az udvaron tartózkodhatnak, a többi gondozottunkkal ne kerüljenek kapcsolatba.
- A látogatás időtartama egyelőre 30 percnél ne legyen hosszabb
- a bejáratnál kézfertőtlenítő került kihelyezésre, melynek használata kötelező, valamint szájmaszkot és egyszerhasználatos kesztyűt is biztosítunk, melyet szintén kérünk felvenni. Akkor is a kihelyezett védőeszközöket használjuk, ha Ön abban érkezik. Amiben érkezik azt kérjük levenni a bejáratnál és – ha egyszerhasználatos eszközök - a kihelyezett gyűjtőkbe helyezni.
- Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett cipőtalp fertőtlenítőt is használják!
- A látogatásra most célszerű bejelentkezni, mert egyszerre 2 gondozotthoz fogadunk látogatót, akik egymással a távolságtartás szabályait kell, hogy érvényesítsék.
- Amennyiben 2 gondozotthoz érkezik látogató az udvaron a családok kellő távolságban (minimum 2 – 3 m) helyezkedjenek el egymástól. A látogató helyiségben (emeleti étkező) csak 1 gondozott látogatása történhet
- Természetesen csak teljesen egészséges, tünetmentes személy látogathatja meg a hozzátartozóját, amiről szükséges írásban nyilatkozniuk.
Tájékoztatom Önöket, hogy a hozzátartozók az Országos Tiszti Főorvos határozata értelmében kötelesek a szolgáltató vonatkozó intézkedéseiben együttműködni.
Sipos Ilona
intézményvezető
Tovább olvasom..

100 éve az Úr tenyerén

Ünnepelünk!

Születésnap van! Nem is akármilyen.

Intézményünk, az Élim Evangélikus Szeretetotthon éppen 100 esztendővel ezelőtt, 1920. május 1-én kezdte meg működését. Nagyszabású ünnepséggel készültünk erre a napra, mely sajnos a veszélyhelyzetre való tekintettel nem valósulhat most meg. De!!!!! Bepótoljuk!

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, rajzpályázatot hirdettünk ellátottjaink körében Élim 100 éves címmel, amit nagy lelkesedéssel fogadtak. A pályázat lezárult, a pályamunkák beérkeztek és megtörtént a zsűrizés is. A Támogatott Lakhatás és a bentlakás gondozottjai is leadták rajzaikat, melyek egytől egyig elnyerték tetszésünket. Nem is nagyon lehetett sorrendet felállítani, így mind a két telephelyen 1 első helyezettet díjaztunk, a többiek pedig kivétel nélkül 2. helyen végeztek, csakis a dobogó legfelső fokain. ...

Tovább olvasom..

Karantén szülinap

Hála a jó Istennek, ezen a héten is csak pozitívumokról tudunk beszámolni intézményünk életében. Bár a veszélyhelyzet miatt még mindig önkéntes karanténban vannak munkatársaink, az élet nem állt meg. Sőt!

Egyik gondozottunk 60. születésnapját ünnepelhettük szerdán, ami azért is különleges, mert bár mindenkinek jár a 60. születésnapján a saját party, de általában ez nem a napján valósul meg. Igaz, külsős vendégeket nem hívhattunk meg az ünnepségre, de annál nagyobb szeretettel készültek a munkatársak és az ellátottak egyaránt. ...

Tovább olvasom..

Boldog Nőnapot!

2020. március 6-án került megrendezésre intézményünkben nőnapi ünnepségünk, mely keretein belül férfi munkatársaink köszöntötték a női dolgozókat és ellátottakat egyaránt.

Hatalmas meglepetést okozott és nagy örömmel töltötte el szívünket, hogy az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás férfi ellátottjai verssel köszöntöttek bennünket, megköszönve mindazt, amit teszünk értük....

Tovább olvasom..

Ezeregy éjszaka meséi

Idei évben is folytatjuk színházi előadás sorozatunkat, melynek az intézmény kápolnája ad otthont. A Mandula színház művészei rendszeresen látogatnak az Élim Evangélikus Szeretetotthonba, hogy kulturális felüdülést okozzanak az ellátottaknak. A 2020-as év első előadása az Ezeregy éjszaka meséi c. színjáték volt, ...

Tovább olvasom..

Teaház program - Szerzetesek

2020. február 26-án került megrendezésre Teaház programunk következő alkalma az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú projekt keretein belül, melynek előadója Balázsné István Edit, a program egyik szakmai megvalósítója volt. ...

Tovább olvasom..

Itt a farsang, áll a bál...

Intézményünkben is megrendezésre került idén februárban a farsangi mulatság az ellátottak szórakoztatására. Nemcsak az Élim lakói, hanem a Magdaléneum és Emmaus néhány ellátottja is részese lehetett az ünnepségnek, mely az Élim Evangélikus Szeretetotthon Sztehlo Gábor Támogatott Lakhatás lakóinak műsorával kezdődött mindenki nagy örömére. ...

Tovább olvasom..

Teaház program - Túrmezei Erzsébet

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül valósult meg 2020.02.12-én soron következő Teaház programunk, melyen Túrmezei Erzsébet életútját ismerhették meg a megjelent vendégek. Az előadáson megtekinthették Túrmezei Erzsébet portréfilmjét is, melyen ő mutatja be saját életét....

Tovább olvasom..

Szeretetklub - 2020.02.11.

Idei évben is nagy sikert aratott a fogyatékosokat ellátó szolgáltatók körében rendezvényünk, melynek meghívott előadója Kertészné Iványi Ágnes, a VISZ (Vasárnapi Iskolai Szövetség) területi munkatársa volt. Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül megvalósuló nap témája...

Tovább olvasom..

Albert Schweitzer életútja

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül valósult meg 2020.01.29-én soron következő Teaház programunk, melyen Albert Schweitzer életútját ismerhették meg a megjelent vendégek.

Tovább olvasom..

Teaház program - Róth Miksa

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00008 azonosítószámú pályázat keretein belül valósult meg 2020.01.15-én soron következő Teaház programunk, melyen Róth Miksa magyar üvegfestő és mozaikművész munkásságáról hallhattak előadást a megjelent vendégek.

Tovább olvasom..

Eu Eu